Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

«Η Αθήνα να παραδώσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία»


Από το ΕΘΝΟΣ

Το αίτημα Μέρκελ-Σαρκοζί για άμεσες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στην πρόταση για δημιουργία ειδικού λογαριασμού με σκοπό την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.


«Η Αθήνα να παραδώσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία»
Με τίτλο «Και πάλι οι Ελληνες δεν εξοικονόμησαν όσα θα έπρεπε» η εφημερίδα Bild επισημαίνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στην τελευταία έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των κυβερνητικών μέτρων γίνεται λόγος για "καταστροφικές συνθήκες". Η αποτυχία στην επίτευξη των στόχων είναι ξεκάθαρη».
Στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε υπό τον τίτλο «Η Αθήνα να παραδώσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία»: Γερμανία και Γαλλία θέλουν να αφαιρέσουν εν μέρει από την Ελλάδα τον έλεγχο των κρατικών εσόδων. Μέρκελ και Σαρκοζί τάχθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι υπέρ της δημιουργίας ειδικού λογαριασμού, στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα διοχετεύει μέρος των φορολογικών εσόδων. Μοναδικός στόχος του λογαριασμού θα είναι η αποπληρωμή των χρεών».
Με τίτλο «Μέρκελ και Σαρκοζί: Η Αθήνα πρέπει επιτέλους να δράσει» επισημαίνεται στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η κρίση στην Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της εξαμηνιαίας τακτικής συνάντησης κορυφής Μέρκελ και Σαρκοζί. Μετά τη συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: Από κοινού λέμε στους Έλληνες φίλους μας ότι τώρα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. H βοήθεια δεν θα εκταμιευθεί αν δεν τηρηθούν βασικές δεσμεύσεις».
«Ένας ειδικός λογαριασμός καλείται να τιθασεύσει τους Ελληνες», επισημαίνει σε άρθρο της η Frankfurter Rundschau: «Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν να αυξήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την πίεση προς την Ελλάδα έτσι ώστε η κοινή γνώμη Γαλλίας και Γερμανίας να αποδεχθεί ευκολότερα μια μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Και οι δύο ηγέτες διαβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Η αυστριακή Die Presse σημειώνει: «Τα ελληνικά συνδικάτα καλούν σε μαζικές απεργίες κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Για φέτος αναμένεται η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000, ενώ μέχρι το 2015 σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα το δημόσιο θα μειώσει τους υπαλλήλους του συνολικά κατά 150.000.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου