Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Aμφίβιος γεωπροωθητής AZMIM: Ένα ακόμη «εργαλείο» για την «σύσφιξη» των ελληνοτουρκικών σχέσεω

από το ιστολόγιο DefenceNet

Άλλο ένα «εργαλείο» για την «σύσφιξη» των ελληνοτουρκικών σχέσεων απέκτησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τον αμφίβιο γεω-προωθητή τουρκικής κατασκευής AZMIM. Ο νέος γεω-προωθητής θα επιτρέπει στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να διασχίζουν τον ποταμό Έβρο και να διευθετούν την ακτή του ποταμού για την προσέγγιση των αμφίβιων επιθετικών γεφυρών Samur οι οποίες μπορούν να αντέξουν βάτος μέχρι 70 τόνους.


Ο νέος αμφίβιος γεω-προωθητής AZMIM έχει βάρος 25 τόνων, κινείται με ταχύτητα 40 χλμ/ώρα και η αυτονομία του φτάνει τα 400 χλμ. Το AZMIM θα επιτρέπει στον τουρκικό Στρατό την κατάλληλη προετοιμασία της ελληνικής ακτής στο ποταμό Έβρο αφού λόγω κατασκευής αλλά και λόγω της μορφολογίας των ποταμών που η Τουρκία έχει στα σύνορα της μόνο ο ποταμός Έβρος προσφέρεται για την αξιοποιήσει του νέου γεω-προωθητή.


Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει....

στα πλαίσια της οικονομικής αναζωογόνησης της Θράκης να καταργήσει την έκδοση της Visa για τους Τούρκους που θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν και να καταλάβουν… συγγνώμη πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους στην κατά πολύ πιο ακριβή ελληνική Θράκη.

Τελικά αν η κυβέρνηση εφαρμόσει την παραπάνω πρόταση άδικα οι Τούρκοι κατασκευάζουν όλες αυτές τις αμφίβιες επιθετικές γέφυρες και τους αμφίβιους γεω-προωθητές αφού θα είναι παντελώς άχρηστοι. Ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου