Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Φυλάκιση για το αυγό στον Μ. Όθωνα


από το 24/7


Πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε δικαστήριο του Ρεθύμνου στην 33χρονη που πέταξε αυγό κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Η 33χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια που εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Ρέθυμνο σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την αναβολή που είχε λάβει στις 26 Σεπτεμβρίου επειδή ο Μανώλης Όθωνας, ως μηνυτής, δεν ήταν παρών.

Ο υφυπουργός ήταν πάλι απών και επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ενώ σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, επιμένει όμως στη δίωξη της 33χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας για την πράξη της.

Αν και οι συνήγοροι της 33χρονης ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης, το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία πρωτόδικα έκλεισε τη Δευτέρα με τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ οι συνήγοροι της φοιτήτριας κατέθεσαν έφεση.

Στο πλευρό της κατηγορούμενης, η οποία δήλωσε πως η πράξη της είχε "συμβολικό χαρακτήρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ήταν πράξη αγανάκτησης απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται από τον Μανώλη Όθωνα, που ψήφισε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το νόμο για την παιδεία", βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και αγανακτισμένοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου