Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Οι καλοί άνθρωποι, οι καλοί Έλληνες και ο Πετσάλνικος


από τη Φιλοτιμία

 
Λυπάμαι αφάνταστα που θα πληγώσω δύο ανήλικα παιδία, δύο αδέλφια, δύο αθώες ψυχές, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω για να μην ξαναπέσουν στην ζωή τους, θύματα απάτης και κλοπής. Παράλληλα όμως, το πάθημα των δύο αδελφών, πρέπει να χρησιμεύσει ως δίδαγμα σε όλους τους έλληνες πολίτες, να βεβαιωθούν, όσοι αμφιβάλλουν ακόμα, ότι η πολιτική αλητεία που διαχειρίζεται τα κοινά και την οικονομία του τόπου, δεν έχει ούτε μπέσα, ούτε συνειδησιακές αναστολές, ούτε ηθικούς φραγμούς. Θυμηθείτε ότι στις 8 Απριλίου 2010, ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Φίλιππος Πετσάλνικος, δέχθηκε στο γραφείο του δύο ανήλικα αδέλφια, τα οποία αποφάσισαν να προσφέρουν τις οικονομίες που είχαν στον κουμπαρά τους, όλα κι όλα 20 ευρώ, στον....
 
 

Λογαριασμό Απόσβεσης Δημοσίου Χρέους που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Έγραφαν τότε οι εφημερίδες : Τα δύο παιδιά που ζουν στην Πετρούπολη, είναι ο Νικόλας, 8 ετών, μαθητής της Β' Δημοτικού και ο Γιώργος, 6 ετών, που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Ο πρόεδρος της Βουλής όταν πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και ανταποκρίθηκε στην επιθυμία που του εξέφρασαν να επισκεφθούν τη Βουλή.
Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στη συνάντηση που είχε με τα δύο παιδιά και τη γιαγιά τους στο γραφείο του, είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα λοιπόν να σας συγχαρώ εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών, όλης της Βουλής, γι' αυτή την πρωτοβουλία και είμαι σίγουρος ότι και ο Νικόλας και ο Γιώργος μεγαλώνοντας θα γίνουν πολύ χρήσιμοι άνδρες για την κοινωνία και πολύ καλοί άνθρωποι και καλοί Έλληνες που είναι ήδη, από αυτή την ηλικία.»
Σήμερα , ο Νικόλας και ο Γιώργος, πως θα αισθανθούν άραγε, αν διαβάσουν στις εφημερίδες ἤ αν πληροφορηθούν από την τηλεόραση ότι τα 20 ευρώ από τον κουμπαρά τους, δεν πήγαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος», αλλά έγιναν ντουβάρια κάποιων πολυτελών διαμερισμάτων στην Καστοριά, όπου ο Πετσάλνικος θέλει να στεγάσει τις πολιτικές φιλοδοξίες του. Αλήθεια, πόσο προδομένα θα νοιώσουν τα δύο αδέλφια;
Είναι βέβαιο ότι ο Νικόλας και ο Γιώργος θα γίνουν καλοί Έλληνες και καλοί άνθρωποι. Αλλά ύστερα από το πάθημά τους, θα μάθουν και κάτι ακόμα. Θα μάθουν να ξεχωρίζουν τους καλούς Έλληνες και τους καλούς ανθρώπους από τους Πετσάλνικους και τους ομοίους τους.
Δημήτρης Μακρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου