Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Απευλάνεται ο Ιραηλινός πρέσβης στην Αγκυρα

 
από το ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά

Επιδεινώνονται οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

 
Την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Αγκυρα, να αναστείλει τις στρατιωτικές συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος και να περιορίσει τη διπλωματική παρουσία της στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Αγκυρα και να περιορίσει τη διπλωματική παρουσία της στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση των λεπτομερειών μιας ........
 
 
 
 
 
έκθεσης του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή εναντίον στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.
Στην έκθεση για την επιδρομή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε απαράδεκτα ορισμένα από τα συμπεράσματα της έκθεσης και ανακοίνωσε ότι θα ανασταλεί επίσης η ισχύς των στρατιωτικών συμφωνιών που έχουν συναφθεί με το Ισραήλ. «Στο στάδιο αυτό, λαμβάνουμε τα ακόλουθα μέτρα: οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ περιορίζονται στο επίπεδο του δεύτερου γραμματέα (της πρεσβείας). Όλοι οι αξιωματούχοι με βαθμό ανώτερο από αυτό του δεύτερου γραμματέα, όπως ο πρεσβευτής, θα επιστρέψουν στη χώρα τους πριν από την Τετάρτη», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι η Αγκυρα είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα θέσει σε εφαρμογή το «σχέδιο Β» με κυρώσεις κατά του Ισραήλ, αν η χώρα επέμενε «να μην ζητάει συγγνώμη» μετά την ισραηλινή επιδρομή κατά του τουρκικού πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου