Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απαγόρευση απόπλου πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας



από το ιστολόγιο Strategy Report
 
 
Κατόπιν πιέσεων και προκαταβολικών ευχαριστιών από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, απαγορεύθηκε με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στις 22 Ιουνίου, η οποία προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο με προορισμό το λιμένα της Γάζας. Ακολούθησε η δημοσίευση στα ελληνικά ΜΜΕ ενός ειδικού ενημερωτικού δελτίου της ισραηλινής κυβέρνησης, κατά το οποίο πρόσωπα του ελληνικού παραρτήματος της Πρωτοβουλίας Free Gaza συνδέονται με τον αναρχικό και τον ακροαριστερό χώρο, έχουν ως σκοπό “να προχωρήσουν σε μια προβοκάτσια εναντίον του Κράτους του Ισραήλ για να πλήξουν τις νέες στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου” καθώς και ότι “έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την Χαμάς, έχουν νομιμοποιήσει αυταρχικά καθεστώτα όπως το Ιράν, έχουν εκφράσει συμπάθεια για ύποπτα μέλη ελληνικών και διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων και στο παρελθόν έχουν συμμαχήσει με μια ακραία τουρκική οργάνωση.”

Για την αποτροπή απόπλου των πλοίων από ελληνικά λιμάνια επιδόθηκαν στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας η σχετική Αγγελία προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ ενώ μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος το υπό αμερικανική σημαία σκάφος «Audacity of Hope» αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Πέραμα. 
 


Το ελληνικό παράρτημα της Πρωτοβουλίας στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι “η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι. Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου