Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά ο «μεταρρυθμιστής» πρωθυπουργός μας, δεν θα μεταρρυθμίσει μόνο την Ελλάδα. Αποφάσισε να μεταρρυθμίσει και την Σοσιαλιστική Διεθνή!
Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το σαββατοκύριακο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης (για να μην ξεχνιόμαστε), μετά από πρόταση του Προέδρου της Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου.
Πληροφορηθήκαμε μάλιστα πως ο κ. Παπανδρέου είχε....
Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το σαββατοκύριακο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης (για να μην ξεχνιόμαστε), μετά από πρόταση του Προέδρου της Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου.
Πληροφορηθήκαμε μάλιστα πως ο κ. Παπανδρέου είχε....
διατυπώσει την πρότασή του μέσω επιστολών προς τους αρχηγούς των κομμάτων – μελών, με ημερομηνία 4 Απριλίου 2011.
Την ίδια εκείνη ημέρα ο κ. Παπανδρέου είχε δεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τζορτζ Σόρος, γνωστό για τις υπέρ της αναδιάρθρωσης απόψεις του, οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι έπνεε ένας διεθνιστικός άνεμος στην ατμόσφαιρα.
Ο άνεμος ήταν τόσο διεθνιστικός, που τα spread σημείωναν άλλο ένα από τα πολλά ρεκόρ τους, οι οίκοι υποβάθμιζαν την υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ρίχνοντας κι’ άλλο την τιμή της μετοχής της, το Σπήγκελ ξαναπροφήτευε την αναδιάρθρωση, ενώ μόλις την προηγουμένη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε δηλώσει πως η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, πως «σε λίγο θ’ ανοίξουν μαντήλια και θα ζητιανεύουν» και άλλα τέτοια – αλλά δεν έλαβε επιστολή.
Εκ των υστέρων, λοιπόν, πληροφορούμεθα πως η 4η Απριλίου ήταν μια πολύ busy ημέρα για τον πρωθυπουργό.
Μέσα στο γενικό χάος, είχε επιδείξει αξιοζήλευτη ψυχραιμία και είχε αποφασίσει να γνωστοποιήσει στους ανά την υφήλιο «συντρόφους» την πρόθεσή του να αναμορφώσει την Σοσιαλιστική Διεθνή. Να την επανιδρύσει, όπως συμφώνησαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι αξιωματούχοι της.
Κι’ εδώ που τα λέμε ένα διεθνιστικό λίφτινγκ το χρειάζεται. Ειδικά μετά τον καυγά που ξέσπασε στους κόλπους της το σαββατοκύριακο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης (για να μην ξεχνιόμαστε), μεταξύ των Παλαιστινίων και του εκπροσώπου του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, σχετικά με το ψήφισμα για το Μεσανατολικό.
Ο Ισραηλινός το χαρακτήρισε «μονομερές» και απείχε από την ψηφοφορία, ενώ οι Παλαιστίνιοι Μπαργούτι από την Εθνική Παλαιστινιακή Πρωτοβουλία και Σάαθ από την Φατάχ, τον κατήγγειλαν πως διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις που διατύπωσε το κόμμα του στη Ραμάλα.
Μύλος, δηλαδή. Δύσκολοι καιροί για διεθνιστές, σοσιαλιστές και αναμορφωτές.
Οι «Τούρκοι» του ΠΑΣΟΚ
Μιλώντας για διεθνισμούς και εθνικισμούς, δεν ξέρω αν παίζει κανένα ρόλο, αλλά υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση στηρίζεται και στις ψήφους δύο βουλευτών της μειονότητας με ιδιαίτερα προκλητικές και εθνικιστικές θέσεις.
Ψήφισαν κι’ αυτοί το Μεσοπρόθεσμο, ανήκουν δηλαδή κι’ αυτοί στην «υπερήφανη πλειοψηφία» που εξυμνεί όλη η Ευρώπη.
Κι’ ας έχουν οι ίδιοι στραμμένο το βλέμμα τους στην Τουρκία – του κ. Αρίντς που μας θεωρεί χρεοκοπημένους και προτρέπει τους «έξυπνους» Τούρκους να έλθουν στην Ελλάδα για «ψώνια».
Οι δύο αυτοί βουλευτές, ο Τσετίν Μάντατζη από την Ξάνθη και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν από την Ροδόπη, δηλώνουν «Τούρκοι», βρίσκονται σε διαρκή έξαρση, επιτίθενται με κάθε ευκαιρία στην Ελλάδα.
Αλλά παρ’ όλα αυτά, ελέω ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνουν δυο έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίζουν με βάση την κομματική πειθαρχία – και καλά κάνουν, καθώς αυτή τελευταίως κάθε άλλο παρά εθνική αποδεικνύεται.
Ο Μάντατζη μάλιστα πριν από δέκα περίπου ημέρες, σε ομιλία του στο Σέλερο, - όπως μας πληροφόρησε το trikalagr.blogspot.com - αν και παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους πολιτικούς του φίλους να ενισχύσουν το... μειονοτικό κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, διότι, όπως είπε, το κόμμα του δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε για την μειονότητα.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως αυτά τα λέει ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διότι, δεν έχουν λυθεί τα θέματα της μουφτείας, οι «χριστιανοί» διαφεντεύουν την βακουφική περιουσία και οι σύλλογοι δεν λειτουργούν επειδή έχουν τη λέξη «τουρκικός» στον τίτλο τους.
Να υποθέσουμε ότι όλα αυτά υπήρξαν πράγματι δεσμεύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν;
«Δεν σας λέω να ψηφίσετε το κόμμα μου, δεν είναι ανάγκη να το ψηφίσετε», είπε. «Αν όμως λέτε “Είμαστε Τούρκοι”, αν λέτε “Είμαστε μουσουλμάνοι”, αν σκέφτεστε τα παιδιά σας, τότε έχω κάτι να σας ζητήσω».
Αυτό που τους ζήτησε είναι να σταματήσουν να ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως ο ίδιος θα παραμείνει ο πρεσβευτής τους «στους θεσμούς που βρίσκονται στην Αθήνα».
Οπότε, μια και βρίσκεται εκεί γύρω, ψηφίζει και τα Μνημόνια!
Επομένως, για να τα ξεμπερδέψουμε:
Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν μουσουλμάνο βουλευτή στην Ξάνθη, ο οποίος δεν είναι εθνικός βουλευτής, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά απλώς έχει κατά δήλωσή του εκλεγεί για να εκπροσωπεί τους ομοθρήσκους του στην Αθήνα.
Το ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκε πως ο βουλευτής του, στις 26 Ιουνίου, κάλεσε τους ομοθρήσκους του να μην ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, αλλά το μειονοτικό κόμμα DEB και δεν αντέδρασε.
Διέγραψε τον Κουρουμπλή επειδή δεν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν διέγραψε τον Μάντατζη, που λέει αυτά που λέει – ουσιαστικά απαιτώντας να καταργηθεί η Συνθήκη της Λοζάνης - και από πάνω ζητά να μην ψηφιστεί το κόμμα!
Δεν τον διέγραψε, βέβαια, διότι χρειαζόταν την ψήφο του για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Την οποία ο Μάντατζη πρόσφερε ευχαρίστως και με βροντερή φωνή, καθώς είχε έναν λόγο παραπάνω να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τις «αγορές» που καλεί ο Αρίντς τους Τούρκους να κάνουν στην Ελλάδα.
Σάρωσαν στις εκλογές του 2007 και του 2009
Τόσο ο Μάντατζη, πρώην πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», όσο και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, πρώην πρόεδρος του κόμματος του Σαδίκ, σάρωσαν στις εκλογές του 2007. Αυτό ήταν αρκετό στο ΠΑΣΟΚ. Για τα υπόλοιπα δεν έδειξε να ενδιαφέρεται. Κοκορεύονταν μάλιστα για την φοβερή και τρομερή επιλογή τους.
Δεν είχε προλάβει να εκλεγεί και ο Μάντατζη και, επιστρέφοντας για τα επινίκια στην Ξάνθη, έπεσε σε παραλήρημα: «Εμείς σ’ αυτά τα χώματα γεννηθήκαμε Τούρκοι και μέχρι την τελευταία μας πνοή θα ζήσουμε ως Τούρκοι»!
Είναι δε τόσο φανατισμένος, που το 2008 (όπως διαβάσαμε σε άρθρο του Δημοσθένη Καμαρίδη, εκδότη της εφημερίδας «Θράκη», στο «Παρόν»), την ώρα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Νομού Ξάνθης, οργάνωσε… αντι-εκδήλωση σε κοντινό πομάκικο χωριό, ενώ οι όμοιοί του είχαν νωρίτερα οργώσει τα πομάκικα χωριά, εκβιάζοντας τους Πομάκους για να μην λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.
Κατάφεραν μάλιστα να ακυρωθεί η συμμετοχή των κοριτσιών του πομακικού χορευτικού συγκροτήματος.
Τον Ιούλιο του 2008, και ενώ βουλευτές του Ερντογάν περιόδευαν στη Θράκη και παρέμεναν εκεί ως τις 5 Αυγούστου του 2008 – πήγαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ στην Ξάνθη, του μουσουλμάνου βουλευτή του σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό το 1995 και γιόρτασαν και τα… γενέθλια του Μωάμεθ, παρουσία του ψευδομουφτή – ο Μάντατζη ξαναχτύπησε.
Σε εκδήλωση στην Κομοτηνή, παρουσία και του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ζήτησε, μιλώντας στα τούρκικα… παρέμβαση της Τουρκίας για να διεκδικήσει την τουρκική μειονότητα!
Ο Μάντατζη ξαναχτύπησε και τον Ιανουάριο του 2009, όταν σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τον πρώην πρόξενο της Τουρκίας στην περιοχή, Γκ. Ακτάς, ανέφερε πως η μειονότητα είναι «αναπόσπαστο τμήμα του τουρκικού έθνους».
Έγινε μια μικρή φασαρία, οπότε ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα τσάρος κ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε σε μια πολιτική αποδοκιμασία.
Ε, να μην του το ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο ο γιατρός Μάντατζη; Πολύ περισσότερο που ενώ μέσα στο ΠΑΣΟΚ είχαν ακουστεί φωνές για παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας, εκείνος δεν το έπραξε και… ούτε γάτα ούτε ζημιά. (Παραδοσιακά αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής ο εκλεγμένος βουλευτής, αν υπάρχει, ή κάποιος πρώην βουλευτής, αλλά υποτίθεται ότι θα κοβόταν αυτός ο ομφάλιος λώρος μεταξύ του κοινοβουλίου και της περίφημης Επιτροπής).
Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, που μαζί με τον Μάντατζη, συναντήθηκαν με τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, που την προηγουμένη είχε επιδοθεί σε… δημιουργική γεωγραφία, στέλνοντας το Καστελόριζο στην Μεσόγειο!
Επιθέσεις σε Κακλαμάνη και Σγουρίδη
Μάντατζη και Χατζηοσμάν επιτέθηκαν τον Ιούλιο του 2009 και στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, απαιτώντας να… μην καταθέτει ερωτήσεις για την Θράκη αν προηγουμένως δεν παίρνει την έγκρισή τους!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Μιλλιέτ» (16 Ιουλίου 2009), οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές είχαν επισκεφθεί την προηγουμένη τον Κακλαμάνη στο γραφείο του στη Βουλή, έχοντας μαζί τους και πέντε μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και την εκλεκτή υποψήφια νομάρχη Καραχασάν.
Η εφημερίδα δημοσιεύει την ανακοίνωσή τους: «Στις 15 Ιουλίου 2009 συναντήσαμε τον κ. Κακλαμάνη στο γραφείο του στη Βουλή και του δηλώσαμε ότι είναι άστοχες, ατυχείς και εξωπραγματικές οι δηλώσεις σχετικά με την περιοχή μας και ότι η μειονότητα είναι έντονα απογοητευμένη και δυσαρεστημένη. Είπαμε ότι δεν θα πρέπει να είναι αυτό το αντάλλαγμα στην εμπιστοσύνη που δείχνει η μειονότητά μας στο κόμμα με την εκλογή δύο βουλευτών. Του δηλώσαμε ότι θα προκαλέσουν ζημιά τέτοιες δηλώσεις, ειδικά μετά την προτίμηση που έδειξε η μειονότητα στο Κίνημα, κυρίως στις ευρωεκλογές».
Μάλιστα, ο Μάντατζη είπε στην εφημερίδα ότι ακόμη και αν κάποια μέλη της μειονότητας προσδιορίζονται με διαφορετική ταυτότητα, είναι μεν δικαίωμά τους, «αλλά αυτό δεν ανατρέπει την πραγματικότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και ότι έχουν τουρκική συνείδηση»!
Νωρίτερα, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009, η διαβόητη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης», είχε καλέσει τα μέλη της μειονότητας να ρίξουν Λευκό. Στην Ξάνθη αυτό δεν πέρασε, αλλά στη Ροδόπη… μπερδεύτηκαν και ψήφισαν το κόμμα «Λ.ε.υ.κ.ο.», δίνοντάς του ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 5,91%!
Και δυο λόγια για τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές ξανασάρωσαν – εξ ου και το τουπέ τους. Στη Ροδόπη, η ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ έφθασε στο 60% και στην Ξάνθη ξεπέρασε το 70%!
Υπάρχει και μια λεπτομέρεια: Στην Ξάνθη, βουλευτής εξελέγη ο Σωκράτης Ξυνίδης, που αργότερα εξελέγη γραμματέας του κόμματος, κερδίζοντας τον Παναγιώτη Σγουρίδη, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και γνωστό για τις θέσεις του απέναντι στους τουρκολάγνους της μειονότητας.
Τότε, η μειονοτική εφημερίδα «Μιλλιέτ», με άρθρο του Τζεγκίζ Ομέρ, που πανηγύριζε για την εκλογή του ΠΑΣΟΚ, υπό τον τίτλο «Καλώς να έλθει η ελληνοτουρκική φιλία», «εξήγησε» στον Σγουρίδη, τον οποίο αποκαλεί «φίλο του παιδοκτόνου Οτσαλάν», για ποιο λόγο έχασε, με ένα ανατριχιαστικό κείμενο:
«Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου; Η μειονότητα αυτή έτσι καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις μ’ αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου».
Και κατέληγε, αφού υπενθύμιζε ότι «η μειονότητα ξέρει να τιμωρεί»: «Αυτά, λοιπόν, κ. Σγουρίδη. Σιγά σιγά βγαίνει η κατάρα του αδικημένου, του ταλαιπωρημένου».
Είχε προηγηθεί άλλο, προεκλογικό άρθρο, του ίδιου συντάκτη, με το οποίο καλούσε το Γενικό Προξενείο «να κόψει το τιμολόγιο της αποτυχίας του Σγουρίδη»!
Κι’ αν μετά από όλα αυτά διερωτάστε αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα χωρίς αντίδραση, η απάντηση είναι πως ναι.
Αρκεί οι κύριοι αυτοί να ψηφίζουν σύμφωνα με την κομματική πειθαρχία.
Διότι άλλο ο Κουρουμπλής και άλλο ο Μάντατζη.
Ο Κουρουμπλής δηλώνει ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο.
Ο Μάντατζη δηλώνει DEB, αλλά το ψηφίζει!
Υπάρχει μια διαφορά, δεν νομίζετε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου