Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Πώς ξεκληρίζεται ο Ελληνισμός…

το είδαμε στο ιστολόγιο Βορειοηπειρωτικά 

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑ*
garoufas@otenet.grΜε δικαιολογία την περιστολή δαπανών, το ελληνικό κράτος εμφανίζεται μίζερο στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα προς τους ομογενείς μας. Δε θέλω και δεν πρέπει να πω περισσότερα, αλλά σε μερικά πράγματα πρέπει να λειτουργούμε με προοπτική αιώνων κι έτσι μπορεί π.χ για λόγους οικονομίας να κοπεί η δεξίωση για την εθνική μας εορτή στη Στοκχόλμη, αλλά είναι αδιανόητο να κοπεί σε γειτονικές χώρες όπου υπάρχουν ελληνικές μειονότητες… Επίσης, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ξεκλήρισμα του ελληνισμού από γειτονικές χώρες, κι αυτό κινδυνεύουμε να πάθουμε, λόγω κακού χειρισμού, στο θέμα απονομής συντάξεων από τον ΟΓΑ σε Βορειοηπειρώτες.
Υπενθυμίζω ότι πριν από χρόνια.....
 
 
 
είχαν δοθεί στους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες συντάξεις από τον ΟΓΑ με το αιτιολογικό ότι ήταν ομογενείς - ανασφάλιστοι ή δεν είχαν εισόδημα που να ξεπερνά το ποσό της σύνταξης του ΟΓΑ. Ηταν γνωστό ότι δε μένουν εδώ (δήλωναν κάποια διεύθυνση συγγενών στην Ελλάδα) και δίνονταν οι συντάξεις με στόχο μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθηθούν να παραμείνουν στη Βόρειο Ηπειρο συντηρώντας τα σπίτια και δημιουργώντας κίνητρο επαφής και για τους νεότερους κι έτσι επετεύχθη να μην ερημωθεί η Βόρειος Ηπειρος. Το μέτρο πέτυχε και οι Αλβανοί φοβούνται ότι αυτό θα επηρέαζε πολλούς Αλβανούς να δηλώσουν ότι έχουν ελληνική εθνική καταγωγή στην απογραφή πληθυσμού, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ελληνική μειονότητα με υψηλά ποσοστά και γι’ αυτό αναβλήθηκε η διενέργεια απογραφής για το φθινόπωρο του 2011, οπότε πιθανόν να απαλειφθεί το ερώτημα εθνικής καταγωγής.
Εδώ κι ένα χρόνο όμως ο ΟΓΑ εξήγγειλε επανέλεγχο (σωστά, αν επρόκειτο να δει αν είναι υπαρκτά πρόσωπα, αν έχουν άλλα εισοδήματα κ.λπ.) και με το πρόσχημα αυτό έκοψε μεγάλο μέρος των συντάξεων αυτών με το αιτιολογικό ότι δε διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα! Τις προσφυγές που κάνανε στην Επιτροπή Ενστάσεων του ΟΓΑ η επιτροπή τις απορρίπτει με το σκεπτικό ότι οι ενιστάμενοι δικαιούνται μεν σύνταξης, αλλά επειδή δε μένουν μόνιμα στην Ελλάδα: «Η ένδικη προσφυγή πρέπει να απορριφθεί… Αν στο μεταξύ επανέλθει και κατοικήσει μόνιμα στην Ελλάδα, δικαιούται να υποβάλει νέα αίτηση επαναχορήγησης της διακοπείσας σύνταξης…».
Οι Αλβανοί τρίβουν τα χέρια τους γιατί βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και ξεκληρίζεται ο Ελληνισμός από την Αλβανία, όταν λέμε στους εκεί ομογενείς: «Εχετε δικαίωμα σύνταξης από Ελλάδα, αλλά, αν θέλετε να την πάρετε, πρέπει να φύγετε από Αλβανία και να εγκατασταθείτε μόνιμα στην Ελλάδα». Οι υπεύθυνοι καταλαβαίνουν τι κάνουν;
*Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΣ είναι δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου