Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο Μνημόνιο για Αλβανούς Σκοπίων και Τσάμηδες





«Η αλβανο-αμερικανική κοινότητα (KSHA) που εδρεύει στο Σικάγο, στην πολιτεία του Ιλινόις, παρέδωσε, χθες, στο μέλος του Κογκρέσου, Eliot Engel, υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη στήριξης του αλβανικού ζητήματος στην πΓΔΜ», δημοσιεύει σήμερα το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.


Στο υπόμνημα ζητείται η υποστήριξη και η δέσμευση του Ένγκελ, ως μέλος του αλβανικού λόμπι, να βοηθήσει στην έγκριση ψηφίσματος από το αμερικανικό Κογκρέσο, υπέρ του αλβανικού ζητήματος.
 


«Παρακαλούμε όπως λάβετε μέρος στην ενημέρωση και ανάλυση του αλβανικού προβλήματος προς το Αμερικανικό Κογκρέσο, ώστε να καταδικαστούν οι ενέργειες της σκοπιανής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος, είκοσι χρόνια μετά τις δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα, οι Αλβανοί οι οποίοι ζουν εκεί δεν είναι, ακόμη, ισότιμοι πολίτες. Για να πραγματοποιηθεί αυτό Σας ζητάμε να μεσολαβήσετε ώστε να γίνουν στην πΓΔΜ συνταγματικές αλλαγές, λαμβάνοντας ως υπόδειγμα για αυτές, το σύνταγμα του Βελγίου και της Ελβετίας», σημειώνει στο μνημόνιό της, η KSHA.


Επίσης, μέσω του μνημονίου ζητείται η υποστήριξη στο ζήτημα των Τσάμηδων και απαιτεί η αλβανική κοινότητα να βρεθεί μια λύση με την Ελλάδα.


Βάσει αυτού του μνημονίου ο Engel συνέταξε μια προσεκτική, διπλωματική ομιλία. Ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας Σικάγου, Τζεβάτ Σερίφι, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον αμερικανό πολιτικό και τον ευχαρίστησε για την προσήλωση και την ακούραστη προσφορά του στο αλβανικό ζήτημα και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του στην απελευθέρωση και ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


Η συνάντηση με τον Eliot Engel ήταν ενταγμένη στην εκστρατεία της αλβανικής κοινότητας για τη ενημέρωση του αμερικανικού Κογκρέσου στο αλβανικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου