Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επαναφέρει τον έλεγχο στα σύνορα της η Δανία




Το Δανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την επαναφορά του ελέγχου των συνοριακών διαβάσεων του κράτους, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αρμόδιος Δανός υπουργός Peter Christensen, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί το σύστημα ελέγχου στις συνοριακές διαβάσεις και από μια τυχαία δειγματοληψία που έγινε, δήλωσε ότι ο έλεγχος των εισερχομένων δεν θα προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση.


«Την Τρίτη στις 5 Ιουλίου, επιπλέον 30 τελωνειακοί υπάλληλοι θα πρέπει να ελέγχουν τα μεθοριακά σημεία προς την Γερμανία και 20 τις διαβάσεις με τη Σουηδία, με στόχο την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος», δήλωσε ο Christensen.
 


Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι το 2014 προβλέπεται η κατασκευή κτηρίων στα σύνορα Γερμανίας – Δανίας-Σουηδίας, όπου θα αναρτηθούν ηλεκτρονικές συσκευές για την επιτήρηση ή τον έλεγχο των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων.


Για τη δανική απόφαση, αρνητικές αντιδράσεις υπήρξαν από τη Γερμανία και από τη Σουηδία.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εκτιμήσει κατά πόσο η απόφαση του Κοινοβουλίου της Δανίας, είναι σύμφωνη με τους κανόνες της συμφωνίας Σένγκεν.


Οι δανικές αρχές παρέδωσαν σχετικά έγγραφα για την απόφασή τους στον έλεγχο των συνόρων της χώρας τους, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τις 28 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου