Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Σκόπια: «Οι ‘Μακεδόνες’ θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής»


από το ιστολόγιο Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Με τον τίτλο αυτόν, παρουσιάζει η σκοπιανή εφημερίδα το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές και θα αρχίσει:


«Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’. Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο.» Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της πΓΔΜ μπορούν τώρα ελεύθερα να.......
 
 
 
αγοράζουν για λογαριασμό τους περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, κυρίως στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και στη Θεσσαλονίκη», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή εφημερίδα.


» Ο Τόμισλαβ Ντιμιτρόφσκι, επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι ο νόμος άλλαξε με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν ισχύει η απαγόρευση για την αγορά ακινήτων στις λεγόμενες παραμεθόριες περιοχές.


» Ο παλιός νόμος δεν επέτρεπε σε πολίτες από χώρες που δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράζουν ιδιοκτησία για λογαριασμό τους, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, στη Ρόδο, στη Βόρειο Ελλάδα. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνταν άδεια από το Υπουργείο Άμυνας, καθυστερούσε πάρα πολύ και σχεδόν ποτέ δεν εγκρίνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου