Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σκοπιανός διοικητής στην Πολυεθνική Δύναμη Τυρνάβου

από το ιστολόγιο voreia.gr


Από τις 14 Ιουλίου και μέχρι το καλοκαίρι του 2015, το στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης εγκαθίσταται στον Τύρναβο, με διοικητή Σκοπιανό


Το στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλάζει κάθε χρόνια έδρα εγκατάστασης. Από το 2007 μέχρι σήμερα ήταν εγκαταστημένο στην Κωνσταντινούπολη, με Αλβανό στρατηγό διοικητή. Από τις 14 Ιουλίου και μέχρι το καλοκαίρι του 2015, το στρατηγείο εγκαθίσταται στον Τύρναβο, με διοικητή Σκοπιανό. Ο πολυπολιτισμός σε όλη του την έκταση.

Έδρα εγκατάστασης είναι το αχρησιμοποίητο πλέον στρατηγείο του ΝΑΤΟ (μετά από 11ετή χρήση), η δε δύναμή του ανέρχεται σε 40 επιτελείς αξιωματικούς (οι 11 είναι Έλληνες) που θα διαμένουν στα ανακαινισμένα συγκροτήματα κατοικιών. Η πολυεθνική δύναμη, καλείται μεν Ταχείας Επεμβάσεως, αλλά το ταχείας έχει διαβαθμίσεις στο ΝΑΤΟ, που φθάνει και τους έξη μήνες. Η ελληνική δύναμη -αν χρειαστεί- θα διαθέσει ένα μηχανοκίνητο ΤΠ, μια διμοιρία Μεταφορών, μια ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων, μια ομάδα για συνεργασία με Αεροπορία και μια ομάδα Υποστήριξης.


Έλληνες αξιωματικοί διαβεβαιώνουν πως οι Σκοπιανοί αποφεύγουν κάθε πρόκληση εντός Ελλάδος -διότι η δύναμή τους στο Αφγανιστάν ήταν προκλητικότατη- ελπίζεται δε ότι η συνεργασία δεν θα έχει απρόοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου