Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Είχαν ράμματα για τις γούνες τους

από την Ελευθεροτυπία

«Μια διεθνής έκθεση γουνοπτωμάτων έρχεται μόνο να προκαλέσει με πανάκριβα είδη αιμοσταγούς πολυτέλειας, κάνοντας επίδειξη σπατάλης, ενώ τρέφεται από κρατικές επιδοτήσεις.

 
Για «σφαγή ζώων και επίδειξη αιμοσταγούς πολυτέλειας» διαμαρτυρήθηκαν 200 φιλόζωοι έξω από την ΕΧΡΟ ATHENS στην Ανθούσα, όπου φιλοξενείται η 1η Διεθνής Εκθεση Γούνας Σε μια περίοδο μάλιστα που κυριαρχούν τα οικονομικά προβλήματα, η κοινωνική ανισότητα και η φτώχεια» κατήγγειλαν περίπου 200 φιλόζωοι που βρέθηκαν προχθές έξω από το εκθεσιακό κέντρο ΕΧΡΟ ATHENS στην Ανθούσα, όπου φιλοξενείται μέχρι και σήμερα η 1η Διεθνής Εκθεση Γούνας, την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών. 
 

Γι' αυτό και υποστήριξαν ότι «πρέπει να σταματήσουν η παραγωγή και το εμπόριο γούνας, αφού στοιχίζουν τη ζωή σε 50 εκατ. ζώα το χρόνο· μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν 6.500 εκτροφεία». Τόνισαν επίσης ότι «οι χρηματολάτρες γουναράδες και οι επιδειξιομανείς γουνοφόροι - πτωματοφόροι, που εκφράζουν το lifestyle της προκλητικής γουνοχλιδής που περπατάει χεράκι χεράκι με εκείνο της δερματινομαγκιάς -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν για τον φρικτό θάνατο εκατομμυρίων ζώων που θυσιάζονται, αδιαφορούν ακόμα για το ότι πολλές φορές τα ζώα έχουν τις αισθήσεις τους ή συνέρχονται την ώρα που τα γδέρνουν». Υπογράμμισαν, τέλος, ότι «επιλέγουν αυτές τις μεθόδους θανάτωσης με μοναδικό κριτήριο ότι είναι πιο οικονομικές και δεν αφήνουν ίχνη από τη σφαγή στο τρίχωμα».

Αστυνομικές δυνάμεις έξω από την είσοδο του εκθεσιακού κέντρου από νωρίς είχαν αποκλείσει στους συγκεντρωμένους την είσοδο στο χώρο. Κάποιοι από αυτούς εκτόξευσαν κόκκινη μπογιά σε επισκέπτες της έκθεσης, συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο το αίμα των ζώων που θυσιάζονται. Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το πάρκινγκ της έκθεσης, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου