Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εκτακτη σύσκεψη για την «τρύπα» στα έσοδα


Απο το ΒΗΜΑ




Αθήνα 
Συναγερμός για τα έσοδα επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δ. Κουσελά να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη παρουσία των επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας. Στη σύσκεψη αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συμμετείχε με τη νέα του ιδιότητα ο νέος Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Ι. Καπελέρης. Το πρώτο δίμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου που έχει τεθεί από την τρόικα, ενώ αν δεν αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα των εσόδων του κράτους τότε η επιβολή νέων μέτρων θα πρέπει να θεωρούνται κάτι παραπάνω από βέβαιη. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των 30 μεγαλύτερων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών της επικράτειας οι οποίες συμβάλλουν στο 70% των εσόδων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αυστηρός απολογισμός για την πορεία των εσόδων ανά ΔΟΥ για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011, ενώ καθορίστηκαν οι ενέργειες και οι δράσεις για την αύξηση των εσόδων τον Μάρτιο αλλά και τους μήνες που θα ακολουθήσουν. 

Στη συνάντηση με ευθύνη του προϊσταμένου της κάθε ΔΟΥ προσκομίσθηκαν στοιχεία που αφορούσαν μεταξύ άλλων τον αριθμό των τακτικών - προσωρινών ή προληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν ανά ΔΟΥ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ποιοι ήταν οι στόχοι των ελέγχων ανά ΔΟΥ.

Επίσης παρουσιάστηκε από τον κάθε έφορο ξεχωριστά ποιο ήταν το πλάνο ανά ελεγκτή και τι υλοποιήθηκε από τον καθένα και – το βασικότερο – τι ποσά βεβαιώθηκαν ανά μήνα και τι εισπράχθηκαν. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του προγραμματισμού των ελέγχων ανά ΔΟΥ και ελεγκτή για τον επόμενο μήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μάλιστα ο κ. Κουσελάς ζήτησε από τους εφοριακούς να του προσκομίσουν στοιχεία για το πόσοι υπάλληλοι  ασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με την επιδίωξη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ονομαστική αναφορά). Σημειώνεται ότι έχει γίνει ανάλυση  των ληξιπρόθεσμων σχετικά με τη σύνθεσή τους (ύψος ληξιπρόθεσμων, διάρκεια ληξιπρόθεσμων, εκτιμήσεις για την εισπραξιμότητα κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου