Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ

από το ιστολόγιο Βορειοηπειρώτης
 
ΟΜΟΝΟΙΑ: ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΠΟΛΗΣ
Καταγγέλλουμε με τους πλέον αυστηρούς τόνους τις πράξεις βανδαλισμού και λεηλασίας στον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη το βράδυ, ξημερώματα Παρασκευής (18 Μαρτίου 2011), εισέβαλαν στο Ναό παραβιάζοντας την πόρτα και υπεξαίρεσαν καταστρέφοντας το Εικονοστάσι τρεις ιερές εικόνες σπουδαίας πνευματικής και πολιτιστικής αξίας, καθώς επίσης και απ’ το Δεσποτικό Θρόνο. Να σημειωθεί ότι αυτές ήταν που είχαν απομείνει από προ ετών άλλη ληστεία στο συγκεκριμένο ναό.
 
 
 

Η καταγγελία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου της ΕΕΜ αυτή τη φορά έχει αποδέκτη τις αστυνομικές αρχές και τούτο διότι όχι απλώς δεν έχουν κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα παρόλο που το φαινόμενο αυτό δεν έχει αφήσει μνημείο Ορθόδοξο χωρίς να έχει προσβάλει,. αλλά και για ένα επιπλέον λόγο: οι Βουλιαράτες δεν είναι ένα απομονωμένο χωριό και οι αποστάσεις από δύο σημαντικούς σταθμούς αστυνόμευσης είναι σχεδόν μηδαμινές. Απέχει μόλις 3χλμ απ’ την Κακκαβιά και 5χλμ από μόνιμο σταθμό αστυνομίας επί της εθνικής οδού στους Γιωργουτσάτες. Σταθμό απ’ τον οποίο σχεδόν κανένα αυτοκίνητο, ακόμη και επισήμων προσώπων δεν περνάει χωρίς έλεγχο. Εδώ προκύπτουν λογικά πολλά ερωτηματικά και τα οποία θέλουν τη δικής τους ερμηνεία απ’ την αστυνομία.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ όλη αυτή η αλυσίδα λεηλασίας της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι απλά παραβίαση βασικών της δικαιωμάτων που αφορά την πολιτιστική αυτοδιαχείριση. Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χαμηλών τόνων διωγμού με την δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας και σταδιακού ξεριζωμού.

Άλλη μια φορά υψώνουμε τη φωνή ώστε και οι ευθύνες να αναληφθούν στο βαθμό που απαιτείται απ’ τις αρμόδιες αρχές της αλβανικής πολιτείας, και επιτέλους να αποδειχθεί ότι η αστυνομία δεν ανέχεται τις σπείρες που διαπράττουν αυτά τα απεχθή έργα. Ζητούμε επιτέλους απ’ το διεθνή παράγοντα να απαιτήσει ξεκάθαρα απ’ την αλβανική πολιτεία να εφαρμόσει στην πράξη τα όσα οφείλει για την διασφάλιση στην πράξη της απρόσκοπτης ανάπτυξης της ΕΕΜ.
Αγ. Σαράντα, στις 18 Μαρτίου 2011
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου