Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αλέκος Παπαδόπουλος: Ανεβάζει το δημόσιο έλλειμμα στο 13%

Δηλαδή μαγειρεύουν κι αυτοί εδώ τα στατιστικά στοιχεία και μας δουλεύουν?? Οι τιμητές της στατιστικής αλήθειας και ορθότητας? Που ξεφτίλησαν τη χώρα πριν ένα χρόνο καταγγέλοντάς την προηγούμενη κυβέρνηση για μαγείρεμα των στοιχείων? Τσκ τσκ τσκ...

απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ



Την εκτίμηση ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ εξέφρασε ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το ερώτημα προς το λαό δεν είναι εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά εάν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι.
Για το λόγο αυτό ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.

Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. «Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου