Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Νέα Δημοκρατία Καστοριάς: 'Ερήμωση των συνόρων'


από το καφενείο των bloggers



Δυστυχώς για εμάς αλλά και για τους πολίτες του νομού Καστοριάς η δικαίωση ήρθε πολύ νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε.
 
Μία δικαίωση που όμως καταδεικνύει τη γύμνια και την ανεπάρκεια του ΠΑΣΟΚ κεντρικά αλλά και πολύ περισσότερο τοπικά. Μόλις πριν μία βδομάδα λέγαμε: «Ο Καλλικράτης, που μόνο στα λόγια ήταν μεταρρύθμιση, οδηγεί σε συγχωνεύσεις σχολίων και σχολών χωρίς προγραμματισμό, χωρίς προηγούμενο διάλογο, ούτε αυτόν τον προσχηματικό στον οποίο μας συνήθισε αυτή η κυβέρνηση...»
 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τις συγχωνεύσεις των σχολίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η προχειρότητα αυτής της απόφασης είναι καταφανής. Σε καμία περίπτωση δεν εισακούστηκαν οι τοπικές κοινωνίες, οι φορείς. Ο διάλογος έμεινε για άλλη μια φορά στα χαρτιά και η υποτιθέμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δημιουργεί σειρά από προβλήματα τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειες τους.
Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων του πρώην δήμου Κορεστείων θα θέλαμε έστω και στην ύστατη στιγμή η κυβέρνηση να επιδείξει, αν και πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, μία ιδιαίτερη ευαισθησία και ο λόγος είναι προφανής, μιλάμε για μία περιοχή στην ελληνοαλβανική μεθόριο, για τους ακρίτες αυτής της χώρας.
Η κατάργηση του Γυμνασίου και η υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Κορεστείων είναι κοινωνικά ανάλγητη. Δεν μπορείς σε μία ευαίσθητη και πολύπαθη περιοχή εσύ σαν κράτος να δίνεις το τελικό χτύπημα σε αυτούς του κατοίκους.
Αλήθεια γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι τα Κορέστεια είναι ίσως ο μοναδικός καποδιστριακός δήμος που δεν είχε και εξακολουθεί να μην έχει ΚΕΠ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι για ένα απλό πιστοποιητικό να πρέπει να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά ως την Καστοριά; Γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι στην εν λόγω περιοχή την οποία οδηγούνε σε ερήμωση και μαρασμό φιλοξενείται αριθμός λαθρομεταναστών(όχι μόνο Αλβανών), οι οποίοι μεταφέρονται από Αλεξανδρούπολη και Αθήνα στην περιοχή; Γνωρίζουν οι κυβερνώντες τη μορφολογία της περιοχής και με τι συνθήκες το χειμώνα θα αναγκάζονται τα παιδιά να μετακινούνται για να μπορέσουν να μεταβούν στο καινούριο τους σχολείο;
Σίγουρα πάντως αν η κεντρική εξουσία δεν τα γνωρίζει τα παραπάνω τα γνωρίζουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όφειλαν εγκαίρως να ενημερώσουν για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Ας ελπίσουμε έστω και εκ των υστέρων να πρυτανεύσει η λογική. Να μην ερημώσουν τα σύνορα, να μην μετατραπούν από ζωντανές κοινωνίες σε χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών.
Η αποκέντρωση που ευαγγελίζεστε πρέπει να γίνει στην πράξη.

Γραφείο Τύπου
Δημ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου