Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πεταλωτής: Η ύφεση υποχωρεί

Ας τον μαζέψει κάποιος, έλεος...

από το ΕΘΝΟΣ

Πεταλωτής: Η ύφεση υποχωρεί

«Ήδη τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το βαθύτερο σημείο της υφεσιακής πορείας της οικονομίας ανήκει στο παρελθόν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι «η ύφεση ρηχαίνει».

«Ο ρυθμός ανάπτυξης τρίμηνο με το τρίμηνο έχει αρχίσει και βελτιώνεται από τα μέσα του 2010 και ότι αναμένεται να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς προς το τέλος του 2011. Βάσει σχεδίου, συντονισμένων προσπαθειών και μεθοδικής δουλειάς, το 2012 θα είναι η χρονιά που θα επανέλθουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο στόχος της κυβέρνησης να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές έως το τέλος του 2011, αν και «δεν είναι θέμα δέσμευσης, είναι θέμα προοπτικής γιατί το χρονικό σημείο που θα βγούμε στις αγορές δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».
Παράλληλα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό αυτό τον στόχο της και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει όλες αυτές τις προϋποθέσεις ώστε αυτός να υλοποιηθεί.
«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς και αξιοποιούνται για ένα καλύτερο αύριο.. Στεκόμαστε στα πόδια μας και συνεχίζουμε τη συλλογική μας προσπάθεια».
Όσον αφορά στα δημοσιεύματα περί προς τα πάνω αναθεώρησης του ελλείμματος, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία είναι πλέον μια ανεξάρτητη αρμόδια αρχή για να διατυπώνει το έλλειμμα κάθε φορά και πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιο σχόλιο, καθότι δεν υπάρχει ακόμα η έκθεσή της.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι όποιες παρεκκλίσεις υπάρχουν σε οικονομικά μεγέθη, αντιμετωπίζονται.
Σχετικά δε, με την αναφορά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Αλέκου Παπαδόπουλου ότι το πραγματικό έλλειμμα είναι στο 13%, δεν θέλησε να τη σχολιάσει και αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι ο κ. Παπαδόπουλος «έχει απόψεις πολύ σεβαστές κατά τα άλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου