του Γιώργου Κύρτσου, από την City Press
Η οικονομική κρίση συνδυάζεται με την κοινωνική αποσύνθεση για να δημιουργήσει μια εξαιρετικά αρνητική δυναμική στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα. Εφάρμοσε την παγκοσμιοποίηση με λάθος τρόπο. Ο συνδυασμός αναζήτησης της λύσης στο οικονομικό μας πρόβλημα στην Ουάσινγκτον και η ισοπεδωτική εφαρμογή της πολυπολιτισμικότητας δοκιμάζει τις αντοχές μας.
Οικονομικό αδιέξοδο
Και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του μνημονίου αντιλαμβάνονται τώρα ότι η ελληνική οικονομία έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν αποδίδουν, οι πιστωτές του ελληνικού Δημοσίου υιοθετούν μια εξαιρετικά σκληρή διαπραγματευτική στάση και οι αγορές συνεχίζουν το κερδοσκοπικό πάρτι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της προοπτικής της.
Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις «βομβαρδίζονται» από αρνητικές οικονομικές ειδήσεις, γεγονός που δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα, που οδηγεί στην κλιμάκωση της κρίσης. Ο κ. Παπανδρέου ενέταξε την Ελλάδα στον πολυσυζητημένο μηχανισμό με απαράδεκτη ευκολία και παραιτήθηκε της ευρωπαϊκής στρατηγικής που παραδοσιακά ακολουθούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να παίξει το παιχνίδι της Ουάσινγκτον και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο ατλαντισμός του τον οδήγησε στην εφαρμογή μίας λαθεμένης στρατηγικής, που δεν οδηγεί πουθενά.
Η Ελλάδα έχασε τα τελευταία ερείσματά της στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διάφοροι καλοθελητές, όπως η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ, απαλλάχθηκαν από τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους έναντι της πατρίδας μας, αξιοποιώντας τους διπλωματικούς ακροβατισμούς του κ. Παπανδρέου. Με ευθύνη του πρωθυπουργού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της τελευταίας 50ετίας.
Αποσύνθεση
Η κυβέρνηση Παπανδρέου συνδύασε τον οικονομικό, πολιτικό ατλαντισμό με μία ισοπεδωτική εκδοχή της πολυπολιτισμικότητας. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μία «χωματερή» ανθρώπων, εφόσον είναι η μόνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δέχεται μεγάλες συγκεντρώσεις παράνομων μεταναστών στα εδάφη της.
Από την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης Καραμανλή περάσαμε σε ένα «σχεδιασμό» της κυβέρνησης Παπανδρέου ο οποίος επιταχύνει την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας και τη μετατροπή μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας σε πεδίο κυριαρχίας των διεθνών κυκλωμάτων της παράνομης μετανάστευσης.
Η Αθήνα έχει αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά προβληματικής τριτοκοσμικής μεγαλούπολης, χωρίς να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να λειτουργήσει αποτελεσματικά σαν τουριστικός προορισμός ή σαν το οικονομικό, διοικητικό κέντρο της χώρας. Η κατάσταση εξελίσσεται με εντυπωσιακή ταχύτητα και σε άλλες πόλεις, όπως η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, όπου συγκεντρώνονται παράνομοι μετανάστες με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν στον ευρωπαϊκό «παράδεισο».
Ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και κοινωνικής διάλυσης καταπιέζει τους μη προνομιούχους Έλληνες, οι οποίοι διαπιστώνουν καθημερινά ότι έχουν οικονομικές, φορολογικές υποχρεώσεις χωρίς οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η λεγόμενη μαύρη εργασία αυξάνεται συνεχώς, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα αποτελούν πλέον τον κανόνα της καθημερινής ζωής, ολόκληρες περιοχές υποβαθμίζονται, το κράτος πρόνοιας διαλύεται εξαιτίας του συνδυασμού της μνημονιακής λιτότητας και των ολοένα μεγαλύτερων απαιτήσεων των παράνομων μεταναστών, που δεν συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του συστήματος, η καθημερινότητα του πολίτη τείνει να μετατραπεί σε ένα συνδυασμό μαραθώνιου και θρίλερ.
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, η οποία έχει μετατραπεί σε «εργαστήρι» παγκοσμιοποιημένης διάλυσης με ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του. Στα περισσότερα ζητήματα μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση και συμβάλλει με τις επιλογές της στη δημιουργία μιας πρωτοφανούς κατάστασης. Τα πράγματα είναι απλά. Ή ο κ. Παπανδρέου θα χαράξει διορθωτική πορεία για να προστατεύσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας ή θα καταρρεύσει το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2012.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου