Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Έρευνα για τις ψεύτικες διευθύνσεις μεταναστών

από την εφ. το ποντίκι


thumb
Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε το δημοσίευμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ με το οποίο αποκαλύπτεται με στοιχεία και φωτογραφικά ντοκουμέντα, ότι έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν ως μόνιμοι κάτοικοι, μετανάστες από χώρες που έχουν ενταχθεί πλέον στην ΕΕ,  και έχουν δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας…
Ήδη από την πλευρά του επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ Αριστείδη Μπουρδάρα έχει δοθεί η σχετική εντολή και εντός της ημέρας προβλέπεται να αρχίσουν οι σχετικοί έλεγχοι, ώστε να εξακριβωθούν όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα. Ακόμη έγινε γνωστό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα αποστείλουν σχετικό φάκελο στην αρμόδια για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης εισαγγελική αρχή.


Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύονται στο «Π» αποκαλύπτουν ότι ως μόνιμη κατοικία φέρονται οικόπεδα, ψαραγορές, ταβέρνες, μισογκρεμισμένα σπίτια και …δένδρα.
Ανακοινώσεις για το θέμα έγιναν νωρίτερα από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Χρήστο Ζώη.
Το δημοσίευμα…
Από τη στιγμή που κάποτε βρέθηκε τρόπος και ψήφισαν τα δέντρα, γιατί σήμερα να μην βρεθεί τρόπος να ψηφίσουν ανύπαρκτοι μετανάστες; Κάπως έτσι φαίνεται ότι το σκέφτηκαν (ψήφος να ’ναι κι ό,τι να ’ναι) αυτοί που, αξιοποιώντας τις «τρύπες» του Καλλικράτη και του υπουργείου Εσωτερικών, έστησαν την εκτεταμένη «Επιχείρηση Νοθείας» του εκλογικού αποτελέσματος που αποκαλύπτει το «Π».
Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα, κάποιοι (;) έχουν επιχειρήσει – και σε γενικές γραμμές έχουν καταφέρει – να εγγράψουν στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών «ανύπαρκτους» μετανάστες, κυρίως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία), χρησιμοποιώντας ψεύτικα ή πλαστά στοιχεία. Το θράσος των εμπνευστών της απάτης ήταν τέτοιο, ώστε δεν τους εμπόδισε να δηλώσουν διευθύνσεις στις οποίες – αν ψάξει, όπως κάναμε εμείς – θα βρει κανείς, αντί για κατοικίες και ανθρώπους,
◆ οικόπεδα,
◆ μισογκρεμισμένα σπίτια,
◆ σφραγισμένα και καρφωμένες με ξύλα εισόδους,
◆ καταστήματα (βρήκαμε μια ψαραγορά και μια ταβέρνα).
Στις εν λόγω διευθύνσεις, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που προφανώς πλημμελώς έλεγξε το υπουργείο Εσωτερικών, θα έπρεπε να κατοικούν Βούλγαροι!
Ενδιαφέρον στοιχείο ακόμη είναι ότι σε ορισμένες περιοχές και σε συγκεκριμένους δρόμους στις διευθύνσεις - μαϊμού δηλώνονται μετανάστες από συγκεκριμένες χώρες. Στα Πετράλωνα, για παράδειγμα, σε δυο - τρεις δρόμους της περιοχής φαίνεται να είναι μαζεμένοι περίπου 200 Βούλγαροι. Διαπιστώνεται μάλιστα ότι σε έναν μόνο δρόμο βρίσκονται στη σειρά μονοκατοικίες, οι οποίες έχουν δηλωθεί ως εικονικές διευθύνσεις κατοικίας αλλοδαπών που είναι άγνωστοι στη γειτονιά, ενώ άλλοι διαμένουν σε άλλες περιοχές της Αθήνας ή ακόμη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ψηφοφόροι – φαντάσματα
Το τραγελαφικό της υπόθεσης, όπως προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι οι δηλωμένες διευθύνσεις των μεταναστών, κυρίως από τη Βουλγαρία, παραπέμπουν σε ακατοίκητα νεοκλασικά, ερειπωμένακαταστήματα, αλλά και οικόπεδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι κάποιοι ήξεραν πως δεν πρόκειται να γίνει έλεγχος. οικήματα, χαμόσπιτα,
Έτσι από τις πλέον προκλητικές περιπτώσεις είναι αυτές που ακολουθούν, για τις περισσότερες από τις οποίες δημοσιεύουμε και φωτογραφικό υλικό για να πειστούν και οι... άπιστοι Θωμάδες και να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι, κυρίως από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου συνήθως ο υπουργός Γ. Ραγκούσης «κομπάζει» ότι όλα όσα γίνονται στον τομέα του είναι... πρωτόγνωρα. Δεν ξέρουμε αν αυτά που αποκαλύπτουμε σήμερα θυμίζουν κάτι στο υπουργείο Εσωτερικών, εμάς όμως μας θυμίζουν υπανάπτυκτες χώρες και βέβαια την ταραγμένη περίοδο των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961, όταν η τότε Δεξιά είχε οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, με αποτέλεσμα να ψηφίσουν δέντρα, πεθαμένοι, ερειπωμένα σπίτια κ.λπ.
Τα ερωτήματα
Ανακεφαλαιώνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα εικονικά στοιχεία στους νέους καταλόγους δείχνουν την προχειρότητα στη διαχείριση των μεταδημοτεύσεων και των εγγραφών νέων ψηφοφόρων από τις κρατικές υπηρεσίες.
Είναι λοιπόν πολλά τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Εσωτερικών του Γ. Ραγκούση για το θέμα αυτό, διότι, κατόπιν αυτών, είναι βέβαιο πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι εκλογικοί κατάλογοι που έχει εκδώσει το υπουργείο και έχουν αναρτήσει οι νομαρχίες περιέχουν χιλιάδες εγγραφές με παραποιημένα στοιχεία.
Και βεβαίως προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι ακριβώς έχει συμβεί στους εκλογικούς καταλόγους ολόκληρης της χώρας. Οι φωνές για τις μεταδημοτεύσεις σκοπιμότητας συνεχώς αυξάνονται με τους αλλοδαπούς κατοίκους ή μη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους μετανάστες και τους ομογενείς σε πρώτο πλάνο – κατά κανόνα δε ως θύματα ή εργαλεία απάτης εν αγνοία τους. Φαίνεται ότι ένα ξέφρενο πάρτι έχει αρχίσει. Στην Ελλάδα του 2010 φαίνεται ότι οι νοθείες και οι αλχημείες συνεχίζονται ως πατροπαράδοτο έθιμο.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών
Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις διατάξεις του Ν.3838/2010, τις λεπτομερείς εγκυκλίους του και την μηχανογραφική του υποστήριξη έχει λάβει από πλευράς του κάθε μέτρο για να διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ανόθευτο της αυτοδιοικητικής εκλογικής διαδικασίας στην οποία θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη Χώρα μας ομογενείς και νόμιμοι μετανάστες.
Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους διενεργείται με ευθύνη των ίδιων των Δήμων. Όπως απαιτεί ο νόμος 3838/2010 και η εγκύκλιος 6/2010, οι Δήμοι είναι που οφείλουν να ελέγχουν προσεκτικά τα δικαιολογητικά που τους προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί και να πιστοποιούν ότι έχει προσέλθει ο ίδιος αυτοπροσώπως. Ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών με βάση τις ίδιες εγκυκλίους είναι να καταχωρεί τους τελικούς καταλόγους που αποστέλλουν οι Δήμοι κάθε δύο μήνες στην κεντρική του βάση.
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ποντίκι” επικαλείται το γεγονός ότι ορισμένος αριθμός διευθύνσεων που δηλώθηκαν από πολίτες Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας προκειμένου να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές μετά από δημοσιογραφική έρευνα αποδείχτηκαν ανύπαρκτες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι ο τοπικός Δήμος και συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων. Σε αυτόν αναφέρονται αποκλειστικά όλα τα περιστατικά που υπάρχουν στο δημοσίευμα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πάντως ότι κανένας από τους αλλοδαπούς, στους οποίους αναφέρεται, δεν ψηφίζει ως μετανάστης με βάση την νέα διαδικασία του ν. 3838/2010, την οποία επομένως παραπλανητικά το δημοσίευμα υπαινίσσεται. Όλοι τους ανεξαιρέτως, όπως ρητά αναφέρεται στο δημοσίευμα αυτό, είναι υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ  και ως τέτοιοι θα ψήφιζαν. Δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικούς εκλογικούς καταλόγους από αυτούς των μεταναστών, και πάλι όμως υπ’ ευθύνη του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι οι κοινοτικοί πολίτες ψηφίζουν στη χώρα μας από το 1998 με βάση το π.δ. 133/1997. Τη δε σχετική διαδικασία διέπουν και σήμερα εγκύκλιοι που είχαν εκδοθεί από το 2005.
Θα ήταν υποτιμητικό για τον κ. Ζώη, με δεδομένη μάλιστα τη θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών, να πιστέψει κανείς ότι δεν γνωρίζει τα ζητήματα αυτά. Γι’ αυτό και μόνον σε σκόπιμη υιοθέτηση ανακριβειών και διάθεση πολιτικής συκοφάντησης του Υπουργείου Εσωτερικών μπορεί να οφείλεται η αστήρικτη απαίτησή του για εξηγήσεις σχετικά με τη διασφάλιση του ανόθευτου των δημοτικών εκλογών. Άλλωστε εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα αυτά είχε παράσχει με την από 21 Ιουλίου 2010 επιστολή του ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά και στην οποία είχε δηλώσει συγκεκριμένα ότι:
«…oι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να ενημερώσουν εσάς ή και τους συνεργάτες σας όσον αφορά στη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής πληροφοριακού συστήματος για την ορθή, ταχεία και ασφαλή υλοποίηση των οικείων προβλέψεων του Ν. 3838/2010».
Τέλος, γνωστοποιείται ότι, με εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα πραγματοποιήσει αύριο έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για τη διακρίβωση των αναφερομένων στο δημοσίευμα, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών ΑπΗ-Δ θα αποστείλουν σχετικό φάκελο στην αρμόδια για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης εισαγγελική αρχή.
Η δήλωση του κ. Ζώη
«Η εφημερίδα το “Ποντίκι”, σε έρευνά της, παρουσιάζει σήμερα σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών είναι εγγεγραμμένοι μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, την οποία το υπεύθυνο Υπουργείο Εσωτερικών και ο κ. Ραγκούσης οφείλουν να εγγυώνται και να διαφυλάσσουν.
Η ΝΔ, δια του Προέδρου της, πολλές φορές, έθεσε το θέμα των όρων και των προϋποθέσεων της συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα, αλλά και τις σκοπιμότητες που συνοδεύουν αυτή την κυβερνητική επιλογή.
Το θέμα που φέρνει στο “φως” η εφημερίδα το ”Ποντίκι” καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για το αδιάβλητο της διαδικασίας εγγραφής μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους, επιβεβαιώνει τις ενστάσεις της ΝΔ και πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά για τη σπουδή με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε δικαίωμα συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές.
Ο κ. Ραγκούσης οφείλει άμεσα, όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδος, αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους όλων των Δήμων της χώρας».
Στο «Π» που κυκλοφορεί υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου