Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

16.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στο τετράμηνο


απο την Ελευθεροτυπία  27/10/2010



Λουκέτο έχουν βάλει περίπου 16.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρικών Επιμελητηρίων, Γιώργος Κασιμάτης.
Οπως είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα επιμελητήρια της χώρας, κάθε μήνα (σ.σ από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο) κλείνουν 4.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά».
Ο κ. Κασιμάτης έκανε λόγο για μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών και συνέδεσε την κάμψη των πωλήσεων με τα λουκέτα, ενώ σχολίασε ότι η υψηλή φορολογία αυξάνει το λειτουργικό κόστος και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Χθες εξάλλου σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Δ. Νικολάου έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο ΣΕΒ θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των 30 σημαντικότερων εμποδίων στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα σε αυτά είναι θέματα που σχετίζονται με τη χωροθέτηση, την αδειοδότηση, τις υποδομές, το φορολογικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο ΣΕΒ σκοπεύει να δημιουργήσει και «παρατηρητήριο εμποδίων». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου