Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στην πείνα οι ωρομίσθιοι, στις σουίτες η κ. Διαμαντοπούλου...


Του Στάθη, απο την Ελευθεροτυπία  25/10/2010


Ουδεμία ανησυχία για την υγεία της κυρίας Δραγώνα. Απ' ό,τι μαρτυρούν οι δημοσιευμένες φωτογραφίες της («Βήμα») δίπλα στον κ. Καμίνη και μέσα στην προεκλογική του εκστρατεία, μια χαρά δείχνει! Εύχαρις, χαμογελαστή και υγιέστατη!

Για την υγεία της παραίτησής της εκφράζονται κάποιες ανησυχίες, αλλά ελπίζεται αισία η έκβασις...

Χρήστος Πασαλάρης -γιορτάζει τα 70 χρόνια του στη δημοσιογραφία. Μια σπουδαία διαδρομή ενός άξιου δημοσιογράφου, που έζησε από κοντά τη νεότερη ελληνική ιστορία, αποτυπώνοντας κρίσιμες στιγμές της και πτυχές. Κι έχει πολλά να δει, να ζήσει, να σχολιάσει και να περιγράψει ακόμα. Από τους ευνοημένους της Τύχης και των Μουσών -η στήλη εκφράζει τον σεβασμό της και τις θερμές της ευχές για πολλά ακόμα χρήσιμα σε όλους μας κείμενα.

*****

Πρόκειται για ντελίριο προπαγάνδας ή για ολοκληρωτική επικοινωνιακή πολιτική, αν προτιμάτε. Απ' όταν εξελέγη ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται καθημερινώς στις οθόνες μας. Σε όλες τις οθόνες, πολλές φορές την ημέρα, κάθε μέρα. Οχι στις ειδήσεις μόνον κι όχι εν σχέσει με τις ειδήσεις που παράγει μια κυβέρνηση -πράγμα που θα ήταν φυσιολογικό. Οχι,
πρόκειται για μπαράζ! Για καταιγισμό! Δηλώσεις, αλλεπάλληλες δηλώσεις, συνεντεύξεις, ομιλίες, ταξίδια, συναντήσεις, ενσταντανέ, κοινωνικές εκδηλώσεις, συσκέψεις, ανοιχτές στην TV συνεδριάσεις, κομματικές συγκεντρώσεις, ο κ. Παπανδρέου πανταχού παρών, διαρκώς -και τις οθόνες πληρών. Κανονική πλύση εγκεφάλου.
Και ο κ. Σημίτης υπήρξε αγαπημένος των ΜΜΕ, άλλα τέτοια νίλα δεν είχαμε πάθει. Τον βλέπαμε μια-δυο φορές τη βδομάδα καθώς και στις ειδήσεις που προέκυπταν απ' όσα έκανε. Οχι συνεχώς, όχι διαρκώς, όχι με αυτό το κρεσέντο όπως με τον Γιωργάκη. Σε λίγο θα τον βλέπουμε στον ύπνο μας, στην τουαλέτα, τις νύχτες στο δάσος, πίσω απ' τις πόρτες, μέσα στις ντουλάπες και κάτω απ' το κρεβάτι. Ούτε αέρια μουστάρδας να μας έριχναν! Ουτε καν αυτά τα διαφημιστικά σποτ που ανοιγοκλείνεις τα μάτια κι εγγράφεται στον εγκέφαλό σου η ανάγκη να μασάς την τσίχλα τάδε. Στο τέλος ο άνθρωπος (ο Γιωργάκης) θα διαφημίζει τα Τζαμπομπεμπέ κι εμείς θα ψηφίζουμε το γουρούνι του Οργουελ για επίσκοπο του Καντέρμπερι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου