Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ιταλός δήμαρχος βάζει πρόστιμο στο... μίνι


απο ΤΑ ΝΕΑ  26/10/2010



ΝΑΠΟΛΙ Με βαριά πρόστιμα που θα φτάνουν ακόμη και τα 500 ευρώ απειλεί τις «άσεμνες» γυναίκες και τους «άτακτους» άνδρες ο συντηρητικός δήμαρχος της παραθαλάσσιας πόλης Καστελαμάρε ντι Στάμπια, λίγο έξω από τη Νάπολι. Μια κίνηση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα «δημόσιου ευπρεπισμού», το οποίο προωθούν Δεξιοί δήμαρχοι της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ολόκληρη τη χώρα. 
δημόσιος ευπρεπισμός στη βίλλα του Μπερλουσκόνι
Η νέα κοινωνική εκστρατεία του συντηρητικού δημάρχου της Καστελαμάρε Λουίτζι Μπόμπιο αποκαλείται «Τίποτα το Αποκαλυπτικό» και απαγορεύει μεταξύ άλλων τις σούπερ μίνι φούστες, τα χαμηλοκάβαλα τζιν παντελόνια, τα αβυσσαλέα ντεκολτέ και γενικά κάθε «άσεμνο ένδυμα». Με τις 41 διατάξεις του «πακέτου» απαγορεύονται επίσης οι δημόσιες βλασφημίες, το ποδόσφαιρο στα πάρκα, η δημόσια μέθη, ακόμη και η ηλιοθεραπεία! Και να σκεφτεί κάποιος ότι το Καστελαμάρε είναι ένα μέρος που στηρίζει εξ ολοκλήρου την οικονομία του στον τουρισμό, ενώ αποτελεί έδρα και μιας από τις ισχυρότερες μαφιόζικες οικογένειες της Καμπανίας. Πολλοί δημότες και ιδίως καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες παραλιακών καφέ και εστιατορίων πάντως αντιδρούν έντονα όχι μόνο ενάντια στην επιστροφή της κοινωνίας σε έναν ενδυματολογικό Μεσαίωνα, όπως αποκαλούν το νέο «ποινολόγιο», αλλά κυρίως διότι φοβούνται ότι η αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση του δημάρχου τους θα μετατρέψει την περιοχή τους από παραθαλάσσιο θέρετρο σε... «φέρετρο»! Τα νέα μέτρα δεν θα μπορούσαν βέβαια να ληφθούν αν ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είχε εξουσιοδοτήσει νομικά, παρέχοντάς τους πρόσθετες εξουσίες, τις δημοτικές αρχές της χώρας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του εγκλήματος και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. «Στόχος μας είναι να ανακτηθεί η αξιοπρέπεια της πόλης και η ομαλότερη συνύπαρξη των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόμπιο, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία του έχει βάλει στο στόχαστρο «τους άτακτους, τους ανυπάκουους και τα “κακά παιδιά”». Ο νέος ενδυματολογικός κώδικας της πόλης θα είναι αρκετά τσουχτερός: οι γυναίκες που θα επιδεικνύουν τα κάλλη τους θα αναγκάζονται να πληρώνουν πρόστιμο από 25 ως 500 ευρώ. Η εκκλησιαστική ηγεσία πάντως καλοδέχεται τα μέτρα: «Είναι μια σωστή απόφαση του δημάρχου μας, γιατί με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί και η σεξουαλική παρενόχληση» δήλωσε ο ιερέας της περιοχής Ντον Πάολο Κατσέρε. 



Να σημειωθεί ότι με βάση τις... ηθικές υπερεξουσίες που έχει δώσει ο Καβαλιέρε στους υπερμάχους της σεμνότητος δημάρχους του, σε άλλες ιταλικές πόλεις έχει ήδη απαγορευτεί σε πολίτες να φιλιούνται δημόσια, ακόμη και μέσα σε αυτοκίνητο, να δίνουν τροφή σε αδέσποτες γάτες, να κουρεύουν το γκαζόν τα Σαββατοκύριακα ή να χτίζουν πύργους στην αμμουδιά! 
Ο ευπρεπής κ. Μπερλουσκόνι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου