Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Περίεργα πράγµατα


του Ι.Κ. Πρετεντέρη
από τα ΝΕΑ


ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ παράνοµοι µετανάστες αποβιβάστηκαν ξηµερώµατα από την Κρήτη στον Πειραιά και διασχίζοντας την Αθήνα κατέλαβαν έναν χώρο της Νοµικής Σχολής. 

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ δηλώνουν ότι «εδώ ήρθαµε για να γίνουµε νόµιµοι ή να πεθάνουµε» – µε άλλα λόγια, µετά την παράνοµη είσοδο στη χώρα, την παράνοµη διαµονή και την παράνοµη κατάληψη απαιτούν και την παράνοµη νοµιµοποίησή τους! 

Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ενδεχοµένως δεν αιφνιδιάζει. ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ εκ του αποτελέσµατος,στη σηµερινή Ελλάδα θεωρείται απολύτως φυσιολογικό µερικές εκατοντάδες παράνοµοι να παίρνουν ελευθέρως το καράβι στην Κρήτη και να ξεµπαρκάρουν στο επίνειο της πρωτεύουσας. 

ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ επίσης, στη σηµερινή Ελλάδα µερικές εκατοντάδες παράνοµοι µπόρεσαν να διασχίσουν ανεµπόδιστακαι αξηµέρωτα όλους τους κεντρικούς δρόµουςκαι να κατευθυνθούν στη Νοµική χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, χωρίς κανείς να ενδιαφερθείτι πηγαίνουν να κάνουν εκεί, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί αν οι σκοποί τους είναι ειρηνικοί ή όχι. 

ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, τέλος, η Πρυτανείατου Πανεπιστηµίου Αθηνών έκρινε ότι «δεντίθεται θέµα άρσης του πανεπιστηµιακού ασύλου» για να εκδιωχθούν οι καταληψίες καιαπλώς ανέστειλε τη λειτουργία της Σχολής. 

ΠΡΑΓΜΑ που σηµαίνει ότι, κατά την Πρυτανεία, το άσυλο δεν καταλύθηκε µε την παράνοµη κατάληψη πανεπιστηµιακού χώρου από παράνοµους, αλλά θα καταλυθεί µόνο αν η Πολιτεία παρέµβει για να τερµατίσει την παρανοµία! 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όµως, τίποτε από αυτά δεν εκπλήσσει. Φαντάζουν σχεδόν φυσιολογικά σε ένα κράτος περιορισµένης εφαρµογής, όπου η νοµιµότητα θεωρείται περιστασιακή λεπτοµέρεια και η επιβολή της αµφιλεγόµενη ή επιλήψιµη πράξη. 

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι ίδιοι οι µετανάστες. ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ από το Κάιρο και την Καµπούλ στη Νοµική της Σόλωνος µέσω Κρήτης; Πού ήξεραν τη Νοµική και τη Σόλωνος; 

ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ στη µακρινή και λάγνα Ανατολή για τις βολικές ιδιοµορφίες του ελληνικού πανεπιστηµιακού ασύλου; Πώς οργάνωσαν στην Κρήτη ή όπου αλλού αυτού του τύπου τη διαµαρτυρία; ΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΝ στο Τούνεζι και στην Μπαρµπαριά ότι µόλις προ ολίγων ηµερών οργανώσειςπου πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την παραχώρησητου χώρου αλλά η διοίκησητου Πανεπιστηµίου την αρνήθηκε; 

ΚΑΙ ΑΦΟΥ τα ήξεραν όλα αυτά,αφού γνώριζαν και το ενδιαφέρον αλλά και την άρνηση, γιατί επέλεξαν και πάλι τις αίθουσες τηςΝοµικής και όχι τον φιλόξενο χώρο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ; 

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, θα µου πείτε. Πολύ σωστό. Αλλά ξέρετε κάτι; Εγώ δεν θεωρώ περίεργη την απελπισία των ανθρώπων. Ούτε µε εκπλήσσουν όσα µπορεί να κάνει ένας άνθρωπος πάνω στην απελπισία του. 

θΕωΡω ΠΕΡΙΕΡγΟΥΣ εκείνους που εκµεταλλεύονται την απελπισία των άλλων. Περίεργους και αποκρουστικούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου