Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Υπό πολιτική προστασία η φοροδιαφυγή, το "μάρμαρο" στους αδυνάτους


από το ΕΘΝΟΣ και την Ημερησία



Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Το ματιάσαμε τελικά το φορολογικό νομοσχέδιο. Δεν προλάβαμε να πούμε καλή κουβέντα και άρχισαν οι υποχωρήσεις.
Είναι πραγματικά μυστήριο. Ένα μυστήριο που χρειάζεται λύση. Μιλάμε γι΄ αυτή τη φιλόπονη διάθεση απέναντι στους φοροφυγάδες, για να μην πούμε προστασία.

Αναφερόμαστε σε όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Για τους καημένος τους φοροφυγάδες ενδιαφέρθηκαν τρεις υπουργοί τουλάχιστον γιατί οι ποινές είναι εξοντωτικές, όπως είπαν. Κρίμα.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο αντιστάθηκαν όταν κόβονταν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
  Κι΄ ενώ οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ευθύνονται για το χάλι στο οποίο βρέθηκε η χώρα μας και την κρίση του χρέους, οι φοροφυγάδες είναι από τους πρωταγωνιστές, αφού με τη δράση τους στέρησαν από τα δημόσια ταμεία τεράστια ποσά, τα οποία σύμφωνα με τις μελέτες θα αρκούσαν να λύσουν το πρόβλημα των ελλειμμάτων.
Αλλά υπάρχει και μία άλλη διάσταση την οποία οι πολιτικοί θα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ καλά.
Όταν δεν πληρώνουν οι φοροφυγάδες τα βάρη τα σηκώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι οι οποίοι αναδεικνύονται πλέον δύο φορές κορόιδα. Και το χειρότερο δεν έχουν ανταπόδοση, αλλά ως ανταμοιβή εισπράττουν ταλαιπωρία.
Ειδικά για  το ΦΠΑ όταν οι φοροφυγάδες δεν τον αποδίδουν, δεν φοροδιαφεύγουν απλώς, αλλά κλέβουν το Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο. Γιατί τα χρήματα τα εισπράττουν με σκοπό να τα αποδώσουν στο κράτος και αντί αυτού τα βάζουν στην τσέπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου