Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Handelsblatt: Η EE αναζητά νέα εργαλεία για μείωση του χρέους της Ελλάδας

Ανδρείκελα των τραπεζιτών αυτοί που μας κυβερνούν, εξακολουθούν να αρνούνται αναδιάρθρωση (και μεγάλη ελάφρρυνση ) του χρέους μας!! Για να μη ζημιωθούν οι τραπεζίτες, εξαθλιώνουν έναν ολόκληρο λαό.

από την Ημερησία



Τα μέχρι τώρα σχέδια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν επαρκούν. Για το λόγο αυτό η ΕΕ αναζητά ήδη επιπρόσθετα "εργαλεία" προκειμένου να μειωθεί το βάρος του χρέους, υποστηρίζει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt (Χάντελσμπλατ, 27.01.11).

    Στην αναζήτηση ενός βιώσιμου προγράμματος αναδιάρθρωσης του χρέους για την Ελλάδα οι ειδικοί της Κομισιόν έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι δεν επαρκεί μόνον μία εθελούσια μείωση των απαιτήσεων των πιστωτών. "Αυτό δεν είναι αρκετό" ανέφεραν κύκλοι της Κομισιόν στην εφημερίδα Handelsblatt. Οι ειδικοί της Κομισιόν επιχειρηματολογούν ότι μόνον το 20% των ελληνικών ομολόγων διακινούνται στη δευτερογενή αγορά και έτσι δεν είναι υλοποιήσιμο ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Για αυτό και η Κομισιόν κάνει σκέψεις στην κατεύθυνση να επιβάλλει στους πιστωτές μείωση του βάρους για την Ελλάδα. "Υπό συζήτηση είναι μεταξύ άλλων μία επιμήκυνση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων", γράφει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα επικαλούμενη τους ίδιους κύκλους της Επιτροπής της ΕΕ.

    Σύμφωνα με το Handelsblatt και η γερμανική κυβέρνηση βλέπει στο μεταξύ ότι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπότρεπτη. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται ανεπισήμως να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει το βάρος των χρεών της. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της CDU άφησε να διαφανεί η ετοιμότητά της να συναινέσει σε ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η κ. Μέρκελ όμως φέρεται να τόνισε ότι θα πρέπει και η ίδια η Ελλάδα να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου