Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Ο Ερντογάν μού είπε πως δεν ελέγχει τον στρατό»





Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε πει το 2004 στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, επειδή δεν ελέγχει τον στρατό.
Πρόκειται για αναφορά του ίδιου του Ολλανδού υπουργού, σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ολλανδία με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2004, όπως αποκάλυψε στις 22 Ιανουαρίου (2011) η ιστοσελίδα WikiLeaks.
Στο τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή αναφέρεται πως ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να πειστεί η Τουρκία να αναστείλει τις πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών της στο Αιγαίο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2004. Ηταν οι παραμονές της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το οποίο αποφασίστηκε η έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
Στο τηλεγράφημα ο πρεσβευτής Κλίφορντ Σόμπελ αναφέρει πως ο Ολλανδός υπουργός Μπέρναρντ Μποτ τού είπε πως ο Ερντογάν τού έχει αναφέρει πως δεν μπορεί να εμποδίσει τις πτήσεις, πράγμα που, σύμφωνα με τον πρεσβευτή, ενόχλησε τον Μποτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου