Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ 1946-49 ...

το είδαμε στο ιστολόγιο Εθνικά Θέματα Άμυνα Ασφάλεια, από την αιώνια Ελληνική πίστη

...ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΦΟΝΕΥΘΗ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ -

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου η ετήσια εκδήλωση πεσόντων εθνικού αγώνος 1946-1949 που οργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στο Βίτσι.

Το Τελετουργικό ακολουθήθηκε κατά γράμμα.
Μετά την λειτουργία ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ αντιστράτηγος ΕΑ Παντελής Μαυριδόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, για να τον ακολουθήσει ο επισμηναγός εα Γ. Κασσαβέτης, διευθύνων σύμβουλος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.
Ο 90χρονος αντιστράτηγος εα Κωνσταντίνος Κόρκας,πραγματικά μας καθήλωσε με την ομιλία του.
Ακούσαμε άγνωστε πτυχές απο τον αγώνα.Είναι αυτό που λέμε η ζωντανή ιστορία.
Μία απο τις αποκαλύψεις που έκανε ο αντιστράτηγος εα Κωνσταντίνος Κόρκας,ήταν οτι οι συγκρούσεις δεν ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 1949 στο Γράμμο-Βίτσι,αλλά το 1950 όπου κατσαπλιάδες συνέχιζαν να ταλαιπωρούν την Ελλάδα.Εδώ να αναφέρουμε ότι ο κ Κόρκας πέρα από τα πολλά μετάλλια ανδρείας αλλά και τιμές από τη βρετανική & γαλλική κυβέρνηση ο ίδιος έχει τραυματιστεί το Νοέμβριο του 1943 σε μάχη στην Χαλκιδική από τους κομμουνιστές.
Πέρα από τον απλό κόσμο στην εκδήλωση παραβρέθηκαν...

δύο βουλευτές της ΝΔ, οι Ζήσης Τζηκαλάγιας και Στάθης Κωνσταντινίδης,εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.από την Φλωρινα όπου κατέθεσε στεφάνι,αλλά και πολλοί φίλοι της Χρυσής Αυγής.από τις γύρω περιοχές.
Στεφάνια κατέθεσαν πατριωτικές και βασιλικές οργανώσεις αλλά και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από τον αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Μελανό σημείο η αποδοκιμασίες των μελών της Χρυσής Αυγής στον εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ.και γενικά στους πολιτικούς πράγμα που σχολιάστηκε αρνητικά από τον υπόλοιπο κόσμο βάζοντας και ένα ερώτημα.
Αφού το συγκεκριμένο κόμμα (Χρυσή Αυγή) βρίζει τους πολιτικούς και γενικά το σύστημα ποιος ο λόγος που συμμετέχει στις εκλογές;
Στη Συνέχεια βρέθηκα στο Σπίτι που εφονεύθη το 1904 ο ήρως Παύλος Μελάς.
η έντονη προσωπικότητα του κυρίου Γιώργου Τσάκαλου (εγγονού της κόρης του καπετάν Γιατζάκη που έκρυβε στο σπίτι τον Π.Μελα) με καθήλωσε για άλλη μια φορά με την εξιστόρηση άγνωστων γεγονότων από τη ζωή του μεγάλου μας Ήρωα Παύλου Μελά.ο Π.Μελάς δεν είναι οποιοσδήποτε από την μεγάλη στρατιά των ηρώων μας.
Ας κατοικεί στην ψυχή σου όπως κατοικεί στην σκέψη μου.
Του χρόνου αν το θέλει ο θεός θα είμαι ξανά πάλι εκεί. να σας τιμήσω


Με τιμή

Βασίλειος Στυλιανέσης
Αιώνια Ελληνική Πίστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου