Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Εργαστηριακό φάρμακο σκοτώνει ακόμη και τον HIV

(αν το δείτε ποτέ στα φαρμακεία να με γράψετε. Θα είναι εντελώς ασύμφορο για τον κλάδο της υγείας)

από το ΒΗΜΑ

Εργαστηριακό φάρμακο σκοτώνει ακόμη και τον HIV


Ενα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνουν ειδικοί από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) οι οποίοι φαίνεται ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο που σκοτώνει όλους τους ιούς: όχι μόνο ρινοϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης, τον ιό της πολιομυελίτιδας, τον ιό του δάγκειου πυρετού, αλλά ακόμη και τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «PLoS ONE», το «DRACO», όπως ονόμασαν το πολλά υποσχόμενο φάρμακο, κατάφερε να οδηγήσει στον θάνατο 15 διαφορετικούς ιούς και έσωσε τη ζωή ποντικών που χωρίς αυτό θα πέθαιναν. Εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι τα υγιή κύτταρα παρέμεινα ανέπαφα.
«Η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση, ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί και να εξολοθρεύσει τους παθογόνους οργανισμούς, αλλά και να εξαφανίσει άμεσα τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προπαιδευτικά τεστ δείχνουν ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη από κάποιον ιό», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικ Ράιντερ.
Για την παρασκευή του φαρμάκου οι ειδικοί εκμεταλλεύτηκαν δύο ιδιότητες του οργανισμού, τη φυσική άμυνα όπου διακόπτουν μία διαδικασία που προσβάλει μόνο τα μολυσμένα με τον ιό κύτταρα, και τη διαδικασία απόπτωσης (φυσιολογικού θανάτου) του κυττάρου με την οποία «κατατρόπωσαν» την ιογενή λοίμωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου