Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στη «μαύρη λίστα» της Κίνας η Lady Gaga και η Μπιγιονσέ


από τα ΝΕΑ


Μουσικές επιτυχίες από τη Lady Gaga, την Μπιγιονσέ και τους Take That είναι ανάμεσα στα 100 τραγούδια που έθεσε το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας σε διαδικτυακή «μαύρη λίστα», με τη δικαιολογία ότι βλάπτουν την «εθνική πολιτισμική ασφάλεια».
Στην ιστοσελίδα το υπουργείο ανέφερε ότι τα 100 τραγούδια που περιλαμβάνει η λίστα δεν κατατέθηκαν για επίσημη έγκριση.Τα περισσότερα τραγούδια προέρχονται από την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ ή την Κίνα, αλλά υπάρχουν και μερικά δυτικών καλλιτεχνών.
Η Lady Gaga έχει έξι «απαγορευμένα» τραγούδια (The Edge of Glory, Hair, Mary the Night, Americano, Judas και Bloody Mary), ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται το Run the World της Μπιγιονσέ, το Last Friday Night της Κέιτι Πέρι (που αναφέρεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο), καθώς και το I Want it That Way των Backstreet Boys, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από περίπου μια δεκαετία.
Μουσικές ιστοσελίδες έλαβαν διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να αποσύρουν τα επίμαχα τραγούδια. Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, όσοι δεν το κάνουν κινδυνεύουν να διωχθούν δικαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου