Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

"Όταν δεν νιώθω καλά βάζω φωτιές"

από τον ιστοχώρο News 24/7
 Μίκα Κοντορούση

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στον Έβρο, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις 70.000 στρεμμάτων. Νέα πύρινα μέτωπα. Ισχυροί άνεμοι. Διαβάστε απόσπασμα της κατάθεσης του εμπρηστή


Σε ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελπίζει να τη θέσει υπό έλεγχο εντός της ημέρας, καθώς αναμένεται εξασθένιση των ανέμων. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κατέγραψε 86 πυρκαγιές. Υψηλός ο κίνδυνος λόγω ισχυρών ανέμων και σήμερα, Κυριακή.


Στον Έβρο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν καεί 35.000 στρέμματα, αν και τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70.000 στρέμματα.

Επί τόπου επιχειρούν 132 πυροσβέστες, 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία.


Στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες, δέκα οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Φυτά Χίου, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Κυλιόμενο Ζακύνθου. Εκεί επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν 86 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει προσοχή και για σήμερα Κυριακή, καθώς οι άνεμοι αναμένονται και πάλι ισχυροί.

Η παραδοχή - σοκ

Αποστομωτικές ήταν οι απαντήσεις που έδωσε στη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του ο 39χρονος πολύτεκνος (Αλβανός) εμπρηστής της φωτιάς που ξέσπασε στη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κάτοικος Ευηνοχωρίου που πιάστηκε χθες Σάββατο και εξετάστηκε ως ύποπτος εμπρησμού από πρόθεση για τη μεγάλη φωτιά, που κατέκαψε αρκετές εκατοντάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης, παραδέχτηκε ότι ξεσπάει τα νεύρα του με το να ανάβει φωτιές.

Συγκεκριμένα, φέρεται να δήλωσε: "ώρες, ώρες δεν νιώθω καλά και βάζω φωτιές". Η συγκεκριμένη τακτική δεν μπορεί ακόμη να ερμηνευτεί ως υπερασπιστική γραμμή ή ως ειλικρινής, καθώς δεν έχει γίνει ψυχιατρική εξέταση, κάτι που ενδεχομένως ν' αποφασίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου