Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

IBM: Κατασκεύασε μικροτσίπ που «μιμείται» τον ανθρώπινο εγκέφαλο


από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

IBM: Κατασκεύασε μικροτσίπ που «μιμείται» τον ανθρώπινο εγκέφαλο


Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής IBM ανακοίνωσε σήμερα ότι τελειοποίησε ένα επαναστατικό μικροτσίπ που αντιγράφει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών ικανών να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους.

Αυτός ο νέος τύπος ηλεκτρονικού υπολογιστή θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια και θα είναι πολύ πιο συμπαγής απ' ό,τι οι σημερινές συσκευές.
Οι «γνωστικοί» υπολογιστές κατασκευασμένοι με αυτούς τους μικροεπεξεργαστές δεν θα είναι προγραμματισμένοι με τον ίδιο τρόπο που είναι σήμερα οι παραδοσιακοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι υπολογιστές αυτοί θα μαθαίνουν μάλλον από τις εμπειρίες τους, θα συσχετίζουν, θα επεξεργάζονται υποθέσεις και θα θυμούνται --και θα μαθαίνουν-- αποτελέσματα, μιμούμενοι έτσι την πλαστικότητα του ανθρώπινου εγκέφαλου, προσθέτει η IBM.
Δύο πρωτότυπα μικροτσίπ έχουν ήδη κατασκευαστεί και βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών, διευκρινίζει ο αμερικανικός όμιλος.
Εδώ και χρόνια, οι επιδόσεις των μικροτσίπ διπλασιάζονται κάθε 18 μήνες, όμως αυτή η εξέλιξη φαίνεται ότι έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς η ακραία συγκέντρωση τρανζίστορ στα νέα μικροτσίπ προκαλεί εκπομπές θερμότητας που είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου