Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Βόρειο Κοσσυφοπέδιο: Μπήκαν οι ειδικές δυνάμεις



από το ιστολόγιο Άρθρα και Σκέψεις, Γιώργος Εχέδωρος

Περίπου σαράντα οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου άρχισαν να μπαίνουν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο από το πρωί της Τετάρτης από τα σημεία Jarinje και Bernjak.


Η Kosova Press αναφέρει ότι η δράση της αστυνομίας αποφασίστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού της Ειδικής Μονάδας, Ενβέρ Ζούμπερι, αλλά και για το κάψιμο της συνοριακής διάβασης Jarinje.


«Μαζί με τα οχήματα της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, εμφανίστηκαν και πολυάριθμες δυνάμεις της KFOR, που έχουν περάσει, ήδη, από το πρωί τη συνοριακή διάβαση του Jarinje», αναφέρει η Kosova Press.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Σέρβοι οργανώνονται τώρα για....
 
 
 
 
την επιστροφή τους στα οδοφράγματα σε διάφορα σημεία, ενώ η κατάσταση στο βορρά γίνεται έκρυθμη.
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη Μιτρόβιτσα, ο υπολοχαγός Μπεσίμ Χότι, δήλωσε σε δημοσιογράφο της αναφερόμενης πηγής, ότι η τοπική αστυνομία δεν έχει πληροφορηθεί για τις ενέργειες των ειδικών δυνάμεων.

Για το λόγο αυτό είχε αντιδράσει στις δηλώσεις του Σέρβου υπουργού, αρμόδιου για το Κοσσυφοπέδιο, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, όταν είπε ότι τουλάχιστον 36 οχήματα των ειδικών δυνάμεων ξεκίνησαν προς τα σύνορα του βορρά.


Ο οργανισμός ‘Srna’ ,ανέφερε ότι σε αυτήν την επιχείρηση γίνεται δράση για τη σύλληψη των υπόπτων που έλαβαν μέρος στα επεισόδια.


«Όλοι οι δρόμοι στη χώρα ελέγχονται. Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, και κανείς δεν πιστεύει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί. Είναι μια κακή ιδέα αυτή η δράση που για αυτήν δεν έχουν ενημερωθεί ούτε η KFOR ούτε η EULEX», δήλωσε ο Ιβάνοβιτς.


Ο εκπρόσωπος της EULEX , Kai Mueller-Berner, επιβεβαίωσε ότι η αποστολή έχει εντοπίσει τον ύποπτο για τη δολοφονία του αστυνομικού των ειδικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο και για το κάψιμο του φυλακίου Jarinje, στα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου