Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η Κίνα θα αγοράσει πορτογαλικά ομόλογα



Σύμφωνα με τις φήμες ο δικός μας πρωθυπουργός αρνήθηκε δανεισμό από την Κίνα και προτίμησε το "Μνημόνιο" με τους δανειστές μας.

απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ



Η Κίνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αγορές πορτογαλικών ομολόγων έως 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jornal de Negocios που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Fernando Texeira dos Santos συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Κινέζο ομόλογό του Xie Curen και την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Πεκίνο και Λισσαβόνα κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας η Κίνα θα προχωρήσει σε αγορές πορτογαλικών τίτλων 4 έως 5 δισ. ευρώ στις δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Επίσης, δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Wang Qishan δεσμεύθηκε για «συντονισμένες ενέργειες» στήριξης της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Οι αξιωματούχοι, που διατηρούν την ανωνυμία τους αναφέρουν ότι ο κ. Wang δεσμεύθηκε για περαιτέρω στήριξη στην αγορά ομολόγων «εφόσον κριθεί απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου