Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Αλ. Χατζόπουλος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

κάτω από το βάρος  αποκαλύψεων  της "Κ.Ε"



Από την αυλή του πρωθυπουργού και των ανθρώπων που τον περιβάλλουν ξεκίνησε η αποψίλωση του περίφημου opengov, της διαδικασίας που θέλησε η σημερινή κυβέρνηση να καθιερώσει στους διορισμούς στελεχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υποσχόμενη δήθεν διαφάνεια και αξιοκρατία.
Υστερα από δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τη χρήση της κομματικής ταυτότητας, της οικογενειοκρατίας και των «κολλητών» στους διορισμούς, απομυθοποιώντας το βαρύγδουπο opengov, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο δικηγόρος Αλέξανδρος Χατζόπουλος για λόγους ευθιξίας.

Ο κ. Χατζόπουλος είναι γιος του Π. Χατζόπουλου, ο οποίος ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ επί Α. Παπανδρέου και έχει έντονη κομματική δράση. Έχει διατελέσει υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Υπερνομαρχία Πολιτών», με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά, αντιπρόεδρος του Συνεδρίου Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Εκτός των άλλων, είναι βαφτιστήρι και ένας εκ των συντακτών των λόγων του πρωθυπουργού. Εγινε μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πριν από περίπου δύο μήνες, όχι γιατί είχε κάποια εμπειρία σε θέματα κεφαλαιαγοράς αλλά γιατί προφανώς ήταν ΠΑΣΟΚ.
Η οικογενειοκρατία πάντως δεν σταματάει εδώ. Η αδελφή του Αλέξανδρου Χατζόπουλου είναι η κυρία Κατερίνα Χατζοπούλου, δημόσια υπάλληλος της ΕΘΕΛ, η οποία αποσπάστηκε στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Η ίδια είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ιπποδρομιών Ελλάδος, το οποίο απαρτίζεται κυρίως από φίλους και γνωστούς της, σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΟΔΙΕ Σεφτελή, ο οποίος αποπέμφθηκε ακριβώς γιατί δεν «υπάκουε» στις βλέψεις της παρέας.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι διορισμοί στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού έγιναν από την κυρία Χατζοπούλου και τη γνωστή εταιρεία Egon Zehnder, που ειδικεύεται στην αξιολόγηση στελεχών, στην οποία εργαζόταν ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Σε ό,τι αφορά τις δουλειές της Egon Zehnder στον ιδιωτικό τομέα -δηλαδή την αξιολόγηση στελεχών για μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις- σημειώνεται ότι δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση και την προώθηση του κ. Σωκράτη Κομινάκη και του κ. Νάσου Ζαρκαλή στη θέση του επικεφαλής της Wind Hellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου