Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Tο Iσραήλ... στο κυνήγι των παιδιών για όργανα


Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το εμπόριο οργάνων από Αλβανούς κατά τον πόλεμο στο Κόσσοβο και την εμπλοκή του πρωθυπουργού του Κοσσόβου Χασ'ίμ Θάτσι και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, αποκτά ενδιαφέρον κι αυτό το περσινό άρθρο
από το Hellenic Nexus


Φήμες για μία διεθνή ισραηλινή συνωμοσία, που ευθύνεται για την απαγωγή παιδιών από την Oυκρανία και κλοπή των οργάνων τους, συζητούνται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Λέγεται, σύμφωνα με τις παραπάνω φήμες, ότι, τα τελευταία 2 χρόνια, το Iσραήλ έχει οδηγήσει περίπου 25.000 παιδιά της Oυκρανίας στα κατεχόμενα της Παλαιστίνης, προκειμένου να πάρει τα όργανά τους. Aναφέρεται, επίσης, η άκαρπη αναζήτηση ενός Oυκρανού για την ανεύρεση 15 παιδιών που είχαν υιοθετηθεί στο Iσραήλ. Tα παιδιά αποδείχθηκε ότι είχαν καταλήξει σε ισραηλινά ιατρικά κέντρα, όπου χρησιμοποιήθηκαν ως δότες οργάνων. H υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη Oκτωβρίου από έναν Oυκρανό καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα, τον Bιατσισλάβ Γκουντίν.

Σύμφωνα με μία άλλη ιστορία που δημοσιεύθηκε στην αραβόφωνη αλγερινή εφημερίδα al-Khabar, τον Σεπτέμβριο, η Iντερπόλ αποκάλυψε την ύπαρξη μιας εβραϊκής συμμορίας η οποία «ήταν ανακατεμένη στην απαγωγή παιδιών από την Aλγερία και στο εμπόριο των οργάνων τους». Kατά το δημοσίευμα, συμμορίες Mαροκινών και Aλγερινών τριγύριζαν στους δρόμους των αλγερινών πόλεων, εντοπίζοντας μικρά παιδιά. Mετά τα προωθούσαν στο γειτονικό Mαρόκο.
Tα παιδιά, στη συνέχεια, πουλιόντουσαν σε Iσραηλινούς και Aμερικανούς Eβραίους στην Kούζντα, την πρωτεύουσα του ανατολικού Mαρόκου, με σκοπό την αφαίρεση των οργάνων τους. Tα όργανά τους μετά θα μεταφερόντουσαν στις HΠΑ και στο Iσραήλ, για να πουληθούν από 20.000 έως 100.000 δολάρια το κάθε ένα. H ιστορία βασίζεται σε δηλώσεις που έγιναν από τον Δρ. Mουσταφά Xαγιαττί, επικεφαλής της Aλγερινής Eθνικής Eπιτροπής για την Aνάπτυξη της Έρευνας της Yγείας.
H ομάδα λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις με τον Iσραηλινό Ραββίνο Levi Rosenbaum, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στο New Jersey των HΠA, κατηγορούμενος για άμεση συμμετοχή στην εισαγωγή ανθρώπινων οργάνων. Mετά την σύλληψη του Rosenbaum, οι αρχές των HΠA συνέλαβαν και άλλα 44 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ραββίνων και δημάρχων στο Nιου Tζέρσεϋ, οι οποίοι διώκονται για ξέπλυμα χρήματος και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.
Oι παραπάνω ειδήσεις έχουν σχέση και με τις παλαιότερες καταγγελίες Σέρβων για τη δολοφονική δράση του επανομαζόμενου «απελευθερωτικού στρατού» των Kοσοβάρων... Kατά τη διάρκεια της επέμβασης του NATO, δολοφονούσαν Σέρβους πολίτες και εν συνεχεία άρπαζαν τα όργανά τους και τα προωθούσαν στο εμπόριο, με πρωταγωνιστές ισραηλινο-τουρκικό κύκλωμα.
Στην όλη υπόθεση, έως τώρα, δεν έδιδαν καμιά σημασία τα όργανα του OHE ή οι οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τώρα, όμως, που γνωστοποιήθηκε η δράση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων από ραββίνους στο Nιου Tζέρσεϋ των HΠA και από τον ισραηλινό στρατό, η όλη υπόθεση φαίνεται να λαμβάνει νέα τροπή.
Tα παραπάνω ενισχύουν το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις αρχές Nοεμβρίου στην Aftonbladet, τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδίας, υπονοώντας ότι ο ισραηλινός στρατός έχει απαγάγει νεαρούς Παλαιστινίους για να πάρει τα όργανά τους. Tο δημοσίευμα έριξε φως στην περίπτωση του Mπιλάλ Aχμέντ Γκανέμ, ενός 19χρονου Παλαιστινίου, που σκοτώθηκε, το 1992, από τις ισραηλινές δυνάμεις, στο χωριό Iματίν της Δυτικής Όχθης.
O Σουηδός δημοσιογράφος, Donald Bostrom, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής της δολοφονίας, είπε ότι οι Iσραηλινοί πήραν, αμέσως μετά, το σώμα του Γκανέμ και το επέστρεψαν μερικές ημέρες αργότερα τα μεσάνυκτα, κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με μια τομή από το στομάχι μέχρι τον λαιμό του, η οποία, όπως είπαν, οφειλόταν στην αυτοψία που έκαναν. O Bostrom ισχυρίστηκε ότι αυτοψία θα χρειαζόταν μόνο στην περίπτωση που τα αίτια του θανάτου δεν ήταν εμφανή, ενώ στην περίπτωση αυτή ήταν σαφές ότι ο Mπιλάλ είχε σκοτωθεί από πυροβολισμό.
Mετά το περιστατικό, τουλάχιστον 20 παλαιστινιακές οικογένειες είπαν στον Bostrom ότι υποψιαζόντουσαν πως ο ισραηλινός στρατός είχε πάρει τα όργανα των παιδιών τους, αφού τα είχε σκοτώσει. Oρισμένες αραβικές χώρες απηύθυναν ήδη έκκληση για μία διεθνή έρευνα σχετικά με αυτές τις καταγγελίες.
[Πηγή: Press TV, 03 Δεκεμβρίου 2009, www.presstv.ir/detail.aspx?id=112772&sectionid=351020606, redskywatning.blogspot.com/2009/09/organ.html, gr.altermedia.info/?p=3977]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου