Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

∆εν πληρώνουν το ρεύµα επιχειρήσεις και νοικοκυριά





ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ απλήρωτοι λογαριασµοί επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τη ∆ΕΗ, ενώ όλο και περισσότερο µειώνεται η κατανάλωση καυσίµων. Το σύνολο των ληξιπρόθεσµων οφειλών της∆ΕΗ στο δεκάµηνο του 2010 αυξήθηκε κατά 189 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα η αύξηση των οφειλών από τα νοικοκυριά και τα καταστήµατα (πελάτες χαµηλής και µέσης τάσης) ανήλθε σε 104 εκατ. ευρώ. 

Στην πραγµατικότητα η κατάσταση όπως την περιγράφουν στελέχη της ∆EH είναι χειρότερη, αφού υπάρχει µεγάλος αριθµός πελατών που εξοφλεί τουςλογαριασµούς αναλαµβάνοντας δέσµευση εξόφλησης µέσω ρύθµισης προκαταβάλλοντας απλώς ένα ποσό. 

Ρύθµιση για τις οφειλές
∆είγµα της κατάστασης που επικρατεί είναι ηεπιστολή του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη προς τον πρόεδρο της ∆ΕΗ Αρθούρο Ζερβό,προκειµένου ναυπάρξει ρύθµιση για τιςεπιχειρήσεις που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασµούς τους. Στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης ζητά από τη ∆ΕΗ να µην απαιτείται για την επανασύνδεση του ρεύµατος η καταβολή του συνόλου των οφειλών, όπως γίνεται µέχρι σήµερα, αλλά αυτό να γίνεται µε την προκαταβολή 30%-50% του ποσού, και το υπόλοιπο να εξοφλείται σε βάθος ενός έτους µετους αντίστοιχους λογαριασµούς. 

Παράλληλα διογκώνεται η κρίση και στην αγορά καυσίµων, ενώ ο Σύνδεσµος ΕταιρειώνΕµπορίας Πετρελαιοειδών προβλέπει βουτιά κατά 11% στις φετινές πωλήσεις και προειδοποιεί ότι το2011 θα είναι χειρότερη χρονιά από τη φετινή, µε περισσότερα λουκέτα σε πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου