Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το Παρίσι «πλησιάζει» το Λονδίνο στην παρακολούθηση με κάμερες ασφαλείας


απο το in.gr



Το Λονδίνο θεωρείτο επί μακρόν η πόλη που έχει τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στον κόσμο, ωστόσο δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης σημειώνουν ότι το Παρίσι πλησιάζει ταχύτατα την πρώτη θέση στην κατάταξη.

Περισσότερες από 13.000 κάμερες θα λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως γράφει η εφημερίδα Figaro. Θα καταγράφουν υλικό, το οποίο θα μπορεί να παραμένει αποθηκευμένο για διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Μέχρι τώρα τα σχέδια προέβλεπαν την εγκατάσταση ενός δικτύου 400-1.000 καμερών στο Παρίσι. 

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου είναι ότι το σύστημα παρακολούθησης θα έχει πρόσβαση στις κάμερες για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε ιδιωτικές κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας.

«Οι βιντεοκάμερες δε θα αντικαταστήσουν την αστυνομία, αλλά θα φέρουν μια επανάσταση στον τρόπο που εργάζεται» υποστήριξε ο Μισέλ Γκοντέν, νομάρχης του Παρισιού, μιλώντας στη Figaro.

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος έως τα τέλη του 2011.

Πρόσβαση στη ροή του υλικού θα έχει επίσης το υπουργείο Εσωτερικών και το Προεδρικό Mέγαρο εάν απαιτείται. Μια εταιρία προγραμματισμού εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη αξιολόγηση του υλικού.

Η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί έχει υποστηρίξει ότι το αυξημένο επίπεδο παρακολούθησης με τεχνολογικά μέσα θα συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας στην μητροπολιτική περιοχή των Παρισίων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου