Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκικά μαχητικά πάνω από Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι



Το καθημερινό μας πλέον δελτίο τουρκικών παραβιάσεων και εθνικής ξεφτίλας:


απο την Ελευθεροτυπία


Σχηματισμός έξι Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών (4 F-16 & 2 RF-4), εισήλθε, σήμερα το μεσημέρι, στο FIR Αθηνών, νότια της Σάμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Ε.ΕΘ.Α.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου: "Στις 13:08, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Φαρμακονησίου, στις 13:09 υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου, στις 13:17 υπέρπτηση άνωθεν Λεβίθα, στις 13:18 υπέρπτηση άνωθεν Κίναρου, στις 13:25 υπέρπτηση άνωθεν Φούρνων και στις 13:28 υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου. Κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος από 20.000 έως 26.000 πόδια και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως Σάμου, στις 13:28".
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

1 σχόλιο:

  1. (Ανανέωση στην είδηση όπως την σχολίασε το ιστολόγιο DefenceNet στις 15.15): Καθαρά εχθρική ενέργεια που έδινε το δικαίωμα στην ελληνική αεράμυνα να τα καταρρίψουν, θεωρείται η εναέρια εισβολή, ειδικά των φωτοαναγνωριστικών αεροσκαφών RF-4 της τουρκικής Αεροπορίας, που συνέβη πριν λίγο. Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΑ "Η υπέρπτηση αναγνωριστικών μαχητικών, ο εγκλωβισμός από εχθρικό ραντάρ Α/Α όπλου και η χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων συνιστά εχθρική ενέργεια που δίνει το δικαίωμα στον θιγόμενο να προχωρήσει στην λήψη ενεργών μέτρων κατά του εισβολέα κατά το διεθνές δίκαιο"!

    Γενικά η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας (αν και κάποιοι θεωρούσαν, έστω όχι σε τέτοια έκταση, την τουρκική κίνηση λόγω της επίσκεψης του Α/ΓΕΣ στην περιοχή), έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά η οποία βλέπει ότι η Άγκυρα αντί να αποκλιμακώνει, κλιμακώνει και "δείχνει" καθαρά τις προθέσεις της...

    (http://www.defencenet.gr/defence/index2.php?option=com_content&task=view&id=16503)

    ΑπάντησηΔιαγραφή