Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κοσσυφοπέδιο: Τα αμερικανικά στρατεύματα θα μετακινηθούν στο βόρειο τμήμα

από το ιστολόγιο  Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τμήμα αμερικανικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Υπάρχει το ενδεχόμενο τα αμερικανικά στρατεύματα της KFOR να αναπτυχθούν στο βορειότερο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, τον προσεχή Φεβρουάριο και να αναλάβουν την ασφάλεια της περιοχής, η οποία κατοικείται αποκλειστικά από σερβικό πληθυσμό.

Ο Francisco Neuman , διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων του Στρατοπέδου Μπόντστιλ (Bondsteel), δήλωσε, σήμερα, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις της KFOR είναι έτοιμες να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή σε κάθε τμήμα της επικράτειας.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους θα συνεχίσουν να διατηρούν 810 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, στα πλαίσια της αποστολής του ΝΑΤΟ.


Μέχρι σήμερα, το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται στον τομέα ευθύνης των γαλλικών δυνάμεων, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αποσταλεί εκεί από καιρού εις καιρόν, ανάλογα την κατάσταση ασφαλείας.


Ο Διοικητής της KFOR, Έρχαρντ Μπούλερ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής ειρηνευτικής δύναμης στο βόρειο τμήμα, δεν σημαίνει ανάκληση ταγμάτων των άλλων χωρών που βρίσκονται στα βόρεια.


Εμπειρογνώμονες ασφαλείας εκτιμούν πως η ανάληψη της ευθύνης για την κατάσταση στο βόρειο τμήμα από τις αμερικανικές δυνάμεις της KFOR, είναι ένα καλό μήνυμα προς τη βελτίωση της ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο βρίσκεται έξω από τον έλεγχο της Πρίστινα.


--


Τίτλος άρθρου: «KFOR-i amerikan stacionohet në very»


Δημοσίευση: Botasot, 28.12.2010



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου