Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αλβανία: Επιστολή προς τον πρόεδρο Μ. Τόπι, απέστειλαν 52 προσωπικότητες της χώρας, διαμαρτυρόμενοι, για την μέθοδο απογραφής του πληθυσμού



Αλβανία: Επιστολή προς τον πρόεδρο Μ. Τόπι, απέστειλαν 52 προσωπικότητες της χώρας, διαμαρτυρόμενοι, για την μέθοδο απογραφής του πληθυσμού
  1. Ε
    πιστολή προς τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, απέστειλαν 52 προσωπικότητες της χώρας, ανάμεσά τους οι δύο πρώην πρόεδροι, Άλφρεντ Μοϊσίου και Ρετζέπ Μεϊντάνι, στην οποία κατακρίνουν την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο δελτίο με τα στοιχεία για την απογραφή του πληθυσμού, την ελεύθερη δήλωση για την εθνική καταγωγή και τη θρησκεία.
  2.     Στην επιστολή, που υπογράφουν άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, των γραμμάτων αλλά και προσωπικότητες όπως ο Πελούμπ Ξούφι, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και ο Σάμπρι Γκόντο, πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η απογραφή του πληθυσμού βασιζόμενη στην εθνική καταγωγή και στη θρησκεία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα της χώρας».
  3.     Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ελεύθερη έκφραση της εθνικής καταγωγής και της θρησκείας είναι ζήτημα του κάθε πολίτη, που όπως γράφουν κατοχυρώνεται στο άρθρο 20 του συντάγματος της Αλβανίας που αναγνωρίζει το δικαίωμα στις εθνικές μειονότητες να δηλώσουν ελεύθερα την εθνική, θρησκευτική, πολιτιστική και γλωσσική καταγωγή τους.
  4.     Την αναβολή της προγραμματισμένης, για τον προσεχή Απρίλιο, διαδικασίας απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Πληροφόρησης, Γκεντς Πόλο. "Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των δημοτικών εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν στις 8 Μαΐου", ανέφερε ο ίδιος.
  5.     Ο κ. Πόλο ανακοίνωσε ότι η απογραφή θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο και πρόσθεσε: "η διεξαγωγή της απογραφής σχεδόν ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών εγκυμονεί κινδύνους για την περισυλλογή λανθασμένων δεδομένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου