Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στη Σούδα καταπλέουν αμερικανικά πλοία




Την Παρασκευή αναμένεται να καταπλεύσουν στη Σούδα τα πλοία USS Kearsarge και USS Ponce του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Στο μεταξύ από το Χάλιφαξ του Καναδά με προορισμό τη Λιβύη, αναχώρησε και η καναδική πολεμική φρεγάτα HMCS Charlottetown.
Το USS Kearsarge, αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της ναυτικής δύναμης η οποία, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση από τα Ηνωμένα Εθνη, θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις στη Λιβύη. Το πλοίο μεταφέρει 42 ελικόπτερα και 800 πεζοναύτες και η μονάδα επιχειρήσεών του μπορεί να υποστηρίξει τόσο στρατιωτικές, όσο και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη 400 Αμερικανοί πεζοναύτες αναχώρησαν από τις ΗΠΑ και αναμένεται να αφιχθούν αεροπορικώς στην αμερικανική βάση της Σούδας. Οι 400 πεζοναύτες που πρόκειται να ενισχύσουν το πλήρωμα του USS Kearsarge, προέρχονται από το 1ο Τάγμα του 2ου Συντάγματος Πεζοναυτών της 2ης Εκστρατευτικής Διοίκησης. Η εντολή που έχουν λάβει είναι να υποστηρίξουν την 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών που βρίσκεται στο ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge, το οποίο μεταφέρει και αποβατικά σκάφη καθώς και στο πλοίο USS Ponce.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή πλησιάζει και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Enterprise, το οποίο μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη.
Και καναδική φρεγάτα από το Χάλιφαξ στη Λιβύη
Η καναδική πολεμική φρεγάτα HMCS Charlottetown με πλήρωμα 240 ατόμων, αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι του Χάλιφαξ με προορισμό τη Λιβύη.
Ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε χθες ότι διέταξε να αναχωρήσουν η φρεγάτα HMCS Charlottetown κι ένα πολεμικό ελικόπτερο για τη Λιβύη, τα οποία αναμένεται να φτάσουν σε μια εβδομάδα στο λιβυκό πέλαγος. Η φρεγάτα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή και για μελλοντικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
Ο Καναδός υπουργός Εθνικής Άμυνας Πίτερ Μακέι δήλωσε πως περίπου 250 Καναδοί πολίτες στη Λιβύη προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Ο Καναδάς αντιμετώπισε δυσκολίες για τη μεταφορά των πολιτών του εκτός του λιβυκού εδάφους από την αρχή των ταραχών. Χθες οι λιβυκές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο καναδικό πολεμικό αεροπλάνο C-130J Hercules την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Αυτή την ώρα δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα C-17 κι ένα C-30, βρίσκονται σταθμευμένα στη Μάλτα περιμένοντας οδηγίες για επιχειρήσεις διάσωσης, είπε ο υπουργός Μακέι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου