Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νεκρανάσταση του παλαιοπασοκικού ρεβανσισμού και πρασινοφρουρισμού στην Περιφέρειά μας;;;


Απο ανώνυμο αναγνώστη του blog μας, λάβαμε την καταγγελία που ακολουθεί και κρίνουμε ότι επιβάλεται η δημοσίευσή της, καθώς εάν τα αναγραφόμενα αληθεύουν τότε πρόκειται για μία φρικτή αναβίωση του παλαιοπασοκικού πρασινοφρουρισμού που δίχασε και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τη δημόσια διοίκηση στη δεκαετία του '80 με συνέπειές που πληρώνουμε ακριβά έως σήμερα.
...ειδικά με ΗΘΟΣ και Αξιοπρέπεια!

Το κείμενο που λάβαμε έχει ως εξής:

Να τους χαίρεστε τους νέους σας Διευθυντές κ. Κίρκο… 

Σε μια περίοδο που ο τόπος έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και την ανάγκη επιλογής των άριστων και όχι των αρεστών όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  κ. Γ.Κίρκος έπραξε τα ακόλουθα:
 Φρόντισε και όρισε καταρχήν ως πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και στη συνέχεια τον τοποθέτησε ως Προϊστάμενο στη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων τον υπάλληλο που σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία διενεργήθηκε με εντολή του πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Λεούδη από τον πρώην Γενικό Διευθυντή κ. Χρήστο Νάτο διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν λάθη κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων στο έργο «Εθνική οδοποιία Ρύμνιο – Κοζάνη Β΄φάση» προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 4.950.000.000δρχ.(δηλ. 14.526.779 €) με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 675.276.145,81δρχ.( 1.981.735 €). (Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε πειθαρχικές ποινές γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει το ποινικό της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι δυνατόν ο αριστίδην επιλεγείς να βαρύνεται με τέτοιες διαπιστώσεις πορίσματος). 
Η προβληματική επιλογή έχει και συνέχεια:
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου προχώρησαν σε επιλογές Διευθυντών και επέλεξαν υπάλληλο που ενέχονταν στην ίδια υπόθεση με τον πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπως προαναφέραμε. Επίσης έκρινε Διευθυντή υπάλληλο ο οποίος σύμφωνα με πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παραποίησε δημόσιο έγγραφο για ίδιον όφελος και βεβαίως έχει παραπεμφθεί από τον πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Λεούδη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στον Εισαγγελέα για δικές του ενέργειες. 

Το κακό όμως δεν σταματάει εδώ. Πρόσφατα για τους δύο από τους τρεις Διευθυντές που αναφέραμε, μαζί με άλλους δύο της αρεσκείας του ο κ. Κίρκος κίνησε τη διαδικασία δια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να τους δοθεί έπαινος δηλαδή μοριοδότηση για την υποτιθέμενη ιδιαίτερη προσφορά τους στην υπερχείλιση της λίμνης Καστοριάς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δύο Διευθυντές συμμετείχαν μόνο σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και στη συνέχεια στο γεύμα που τους παρασχέθηκε και οι άλλοι δύο για τρεις ημέρες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου. Βεβαίως το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο Διευθυντής ο οποίος ήταν παρών επί 10 συνεχείς ημέρες στο συμβάν εξαιρέθηκε από την πρόταση επαίνου προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αλλά ύστερα από παρέμβαση του ιδίου του ενδιαφερομένου συμπεριλήφθηκε και αυτός στη σχετική πρόταση. 

Αυτές είναι οι επιλογές του Γενικού Γραμματέα κ. Κίρκου και έτσι αντιλαμβάνεται τη Διοίκηση με την τελείως διαφορετική αντιμετώπιση υπαλλήλων. Δηλαδή δίνοντας έπαινο σε αυτούς που απλά ανταποκρίθηκαν στα συνήθη καθήκοντα τους και από την άλλη διώκοντας υπαλλήλους ( Ε.Δ.Ε, παραπομπή σε πειθαρχικά, μετακινήσεις) οι οποίοι συνεργάστηκαν στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων με τον πρώην Γενικό Γραμματέα. 
Μήπως ο νυν Γενικός Γραμματέας επιλέγει τους αρεστούς και όχι τους άριστους;


Η πρόταση του κ.Κίρκου για απονομή επαίνου (και ...μορίων!) στους υπαλλήλους που ηρωϊκά πάλαιψαν με την υπερχείληση της λίμνης μας τον περασμένο χειμώνα:



12 σχόλια:

  1. synexeia proigoumenou sxoliou

    Επίσης σε προεκλογική περίοδο , ακόμα και αν αυτό επιτρέπεται με βάση τον Νόμο , δεν είναι ηθικό να προχωράει σε προσλήψεις στελεχών κομματικές αλλά και σε αλλαγές προισταμένων για ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες κάποιων αυλικών του .Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο καθοδήγηση , αδιαφάνεια , παραποίηση αποτελεσμάτων διαγωνισμού, και αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική .


    Με λίγα λόγια καταλήγουμε ότι ο Κ. Κίρκος για όσα κατηγορούσε την προηγούμενη ηγεσία τα ίδια επανέλαβε και αυτός με την σειρά του (σε διάστημα ενός 7 μηνου) ξεχνώντας και την διαφάνεια και το ήθος που έπρεπε να δείξει προς τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας .

    Αποδείχτηκε και αυτό το λέω χωρίς καμία εμπάθεια στο προσωπό του πολύ "λίγος" και "χωρίς γνώσεις" στο αντικείμενο του και χωρίς την πυγμή που έπρεπε να δείξει σαν Γενικός Γραμματέας.

    Αυτή πιστεύω ότι είναι και η αντίληψη του συνόλου των υπαλλήλων της Περιφέρειας για το πρόσωπου του Γενικού Γραμματέα.

    Σχετικά με το ερώτημα "Μήπως ο νυν Γενικός Γραμματέας επιλέγει τους αρεστούς και όχι τους άριστους; " θα ήθελα να πω ότι αρκείται στους αρεστούς αδιαφορεί για τους άριστους και επικαλείται την διαφάνεια για να καλύψει τα γνωστά με αμαρτωλό παρελθόν στελέχη που προωθεί . Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο ορισμός ως προιστάμενου σήμερα ενός ανθρώπου ο οποίος παράνομα ενέκρινε και υπέγραψε ως σωστή την μελέτη για τον δρόμο Επταχωρίου που ήταν ανεπαρκής και είναι υπεύθυνος για το σημερινό χάλι του δρόμου (δεν υπάρχει άσφαλτος) .
    Μάλλον αυτόν έπρεπε να τον παραπέμψει σε ΕΔΕ και όχι να τον κάνει προιστάμενο .Αυτά όμως για τον Γενικό Γραμματέα είναι πταίσματα.

    Τέλος θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο blogs σας για την δημοσιοποίηση αυτών των γεγονοτών και να σας ευχαριστήσω που φιλοξενήσατε και την δική μου άποψη στο blog σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. arxiko kai sinexeia

    Είναι πράγματι θλιβερό άνθρωποι που κατέχουν τέτοιες υψηλές θέσεις όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Κ. Γιώργος Κίρκος να χρησιμοποιούν την θέση τους αλλά και την δύναμη της υπογραφής τους στο όνομα της διαφάνειας για να διώκουν κόσμο και να καταστρέφουν υπολήψεις Δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των οικογενειών τους προκειμένου να παίξουν τα κομματικά παιχνίδια κάποιων .

    Ο κ. Κίρκος θα μείνει στην Ιστοριά της Περιφέρειας ως ένα απο τα σκοτεινότερα κεφάλαια που πέρασαν από τον τόπο της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς να κάνει κανένα έργο .

    Θα συμφωνήσω με τον καταγγέλοντα στα όσα σας λέει, τα οποία είναι πέρα για πέρα πραγματικά γεγονότα , αλλά εδώ θα πρέπει να προσθέσω και ορισμένα ακόμα τα οποία πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος .

    Ο Γενικός Γραμματέας αφού χρησιμοποίησε την Διαφάνεια ως σημαία του αγώνα κατά της διαφθοράς από την ημέρα που έφτασε στο κτίριο της ΖΕΠ προχώρησε σε ενέργειες παράνομες τις οποίες και θα σας περιγράψω :

    Η όλη διενέργεια της ΕΔΕ έγινε με τρόπο απαράδεκτο ,πρόχειρο ,κατευθυνόμενο από κλίκες του παρελθόντος , με ένα προεδρείο που ορίστηκε για την ΕΔΕ μέσα σε ένα βράδυ , με κλήσεις για απολογία , και το χειρότερο είναι ότι η μελέτη των φακέλων και η παραλαβή τους έγινε από τον Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα (πρώην συνταξιούχος) , ο οποίος δεν είχε το δικαίωμα να παραλάβει τα αρχεία αυτά και στον οποίο πρέπει να αποδωθούν και ποινικές ευθύνες γιατί έβγαλε φακέλους με δημόσια έγγραφα εκτός υπηρεσίας κάτι που απαγορευεται βάση Νόμου. Την όλη διαδικασία και αυτό είναι γνωστό σε όλους , την κατεύθυνε ο Γ.Γ. υπό της εντολές του Κ. Νάτου , κ. Καραντίνου και Κ. Ζεμπιλιάδου (γνωστής ως Μέλος της Επιτροπής πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Βενιζέλου αλλά και από τις παράνομες ενέργειες της την περίοδο 2000-2006 ) και της υπόλοιπης ομάδας δημιουργώντας την παράλυση συγκεκριμένων υπηρεσιών .

    Το έργο που επιτέλεσε συνολικά ο κ. Γιώργος Κίρκος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , πράγματι εξαντλείται σε 2 ΕΔΕ , 1 εκδήλωση δια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για να δοθεί έπαινος δηλαδή μοριοδότηση στους αυλικούς του (κ. Μιχελάκη , κ Καραλευτέρη κ.α. ) και 1 συμμετοχή στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους .

    Ακόμα όμως και στο κομμάτι της έκθεσης το ποσό που δαπάνησε η περιφέρεια το οποίο ανέρχεται σε 52.000 περίπου ευρώ ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης πέρα του ότι αποτελεί πρόκληση , όταν κάποιος ερευνήσει σε βάθος θα αντιληφθεί ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας σε έκθεση με τέτοιο υψηλό κόστος δεν είναι επιλέξιμη απο το πρόγραμμα Πληροφόρησης και Δημοσιότητας στο οποίο και έχει χρεώσει το συνολικό κοστολόγιο παράνομα ο Γενικό Γραμματέας και η ομάδα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον προηγούμενο "ανώνυμο" μαφιόζο που του καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες που οδηγούν μέχρι και στην απόλυσή του η ΕΔΕ!!!!!!!!

    Τιπλαστά έγγραφα θα πρωτοκολούσαν στους 573 κενούς αριθμούς πρωτοκόλου της υπηρεσίας που κρατούσαν από το 2008?

    Γιατί κανένας κοζανίτης δεν είδε τις γιγαντοαφίσες που "ανήρτησαν" και στοίχισαν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ ?

    Γιατί δεν προσέφυγε δικαστικά κατά του δημοσιογράφου της Κοζάνης που έβγαλε στη φόρα, πριν διαταχθεί η ΕΔΕ, δημόσια τα "άπλητά" του, κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αν δεν φοβόταν ότι θα βρεθεί από κατήγορος - κατηγορούμενος?

    Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ που είδα τη συνέντευξη τύπου του κ.Κίρκου είδα μια παρωδία.Μέσα βρισκόταν τα πράσινα παπαγαλάκια οι οποίοι είναι εντολοδόχοι όπως ο κ.Κίρκος και μόνο συνέντευξη τύπου δεν είδαμε.Χασκογελούσαν και αβαντάρηζαν ο ένας τον άλλον.Εννοείται πως δεν αξίζει να τους αποκαλούμε δημοσιογράφους.
    Είπε το εξής κορυφαίο ο κ.Κίρκος "Παρέλαβα 4 φωτογραφίες για ένα συνέδριο 20.000 Ευρώ!".
    Αμέσως μπορούμε να καταλάβουμε πόσο άσχετος είναι ο άνθρωπος και δεν ξέρει από έργα(και πως να μάθει αφού δεν έκανε τίποτα μέχρι τώρα).Οι φωτογραφίες πιστοποιούν την υλοποίηση της δράσης.Από κει και πέρα ο ανάδοχος για να πληρωθεί πρέπει να φέρει παραστατικά(τιμολόγια κ.λ.π) αξίας 20.000 Ευρώ.Τι ήθελε δηλαδή να του φέρουνε το μπουφέ και τον κόσμο που παραβρέθηκε για να πιστεί πως έγινε το έργο;
    Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση που λάβαμε απο το γραφείο τύπου του Γ.Γ.Π.Δ.Μ κ. Γ.Κίρκου:
    http://kastorianoblog.blogspot.com/2010/10/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τις δημόσιες σχέσεις και αγανακτώ όταν κάποιοι "ειδικοί" σαν τον προηγούμενο σχολιαστή μας κάνουν μάθημα.

    Χωρίς να θέλω να κάνω μάθημα στον προηγούμενο "ειδικό", αλλά για να μάθει ο κόσμος, ώστε να μπορεί να κρίνει, παραθέτω το τι περιλαμβάνει ένα "μικρό" συνέδριο και πως αποδεικνύεται η υλοποίησή του.

    1. Το συνέδριο έχει κατάλογο ομιλητών, έχει πρόγραμμα εισηγήσεων, έχει συμμετέχοντες (αυτά σε όλα τα συνέδρια υπάρχουν σε έντυπη μορφή και φέρουν υπογραφές τόσο των εισηγητών όσο και των συμμετεχόντων), έχει πρόσκληση και λίστα αποδεκτών αυτής.

    2. Επιπλέον για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την διενέργεια του συνεδρίου, καταχωρούνται ανακοινώσεις στον τύπο, που αναγράφουν την ημερομηνία, την ώρα έναρξης, τον τόπο πραγματοποίησής του και τον τίτλο του. Μετά δε τη λήξη εκδίδονται πληρωμένες καταχωρήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή εκδίδονται δελτία τύπου με τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

    3. Οι εισηγητές παραδίδουν στον οργανωτή ή στην γραμματεία του συνεδρίου την εισήγησή τους σε έντυπη μορφή, μαγνητοφωνούνται οι εισηγήσεις και οι τοποθετήσεις των εισηγητών και των συμμετεχόντων και εκδίδονται πρακτικά.

    Επιπλέον έχει και κάποιες φωτογραφίες ή video.

    Αρα λοιπόν σύμφωνα με τον προηγούμενο σχολιαστή τα 20.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για τον μπουφέ.

    Αν ισχύει αυτό τότε ο εισαγγελέας θα πρέπει άμεσα να παρέμβει.

    Με όλα αυτά που συνέβαιναν κλείσανε επιχειρήσεις, που δούλευαν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

    Έλεος πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία απάντησε το Γραφείο Τύπου του Γενικού Γραμματέα για την εύφημο Μνοία.

    Για τα υπόλοιπα θέματα τίποτα .

    Δεν αναφέρθηκε καθόλου τίποτα για το υπερβολικό Κόστος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την συμμετοχή της στην Έκθεση ύψους 52.000 και αν η συμμετοχή αυτή αποτυπώθηκε σαν έργο του ΕΣΠΑ.

    Θα ήθελα όμως να θέσω ορισμένα ερωτήματα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας στα οποία τον καλώ να απαντήσει:

    1) Για ποιον λόγο προσέλαβε ως Συμβουλό του τον συνταξιούχο κ. Νάτο και με ποια διαδικασία επιλογής (μήπως επειδή του το επέβαλε ο κ. Πετσάλνικος ) στερώντας την θέση αυτή από ένα νέο παιδί που ψάχνει για εργασία ?

    2) Ο κ. Καραντίνος τι σχέσεις έχει με το κ. Πετσάλνικο και τον Κ. Νάτο και έγινε προιστάμενος ( μήπως επειδή οδήγησε τους συναδέλφους του στην ΕΔΕ και δημιουργησε ολη αυτή την σκευωρία εις βάρος τους , ο Γενικός τον ευχαρίστησε δινοντάς του την θέση του Προισταμένου?

    3) Η κυρία Ζεμπιλιάδου που συμμετείχε στην διαδικασία της ΕΔΕ και κινήθηκε εναντίον των συναδέλφων της αμοίφθηκε και αυτή με θέση Συντονιστή ,τυχαίο κ. Γενικέ Γραμματέα?

    4) Γιατί ο Κ. Μιχελάκης κ. Γενικέ έγινε πρώτα Διευθυντής στην Π.Ε.Χ.Ω και μετά τον ορίσατε Διευθυντή στην ΔΙΣΑ (μήπως δεν του άρεσε η θέση)?

    5) Γιατί κ. Γενικέ δεν ορίσατε διαδικασίες διαγωνισμού για τις θέσεις στην ΕΔΑ Δυτικής Μακεδονίας και κάνατε τις προσλήψεις με λίστα .

    6) Γιατί κ. Γενικέ κάποιοι Δημόσιοι υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο και κάποιοι άλλοι όπως ο Υπόλογος που πλήρωνε τα ποσά της Δημοσιότητας δεν παραπέμφθηκε (μήπως επειδή ήταν φίλος της κ. Ζεμπιλιάδου και του κ. Καραντίνου, τον απαλάξατε) ζητώντας τους απλά μια απολογία?

    7)Ποιές έτοιμες μελέτες της Περιφέρειας χρησιμοποίησε ο κ. Καραντίνος αλλαζοντάς τες στην περιοχή της Καστοριάς έναντι αμοιβής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πως λειτουργεί ο κ. Κίρκος και πρέπει να ευχαριστήσουμε το συγκεκριμένο Βlog που μας έδωσε την δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις και να βγεί η αλήθεια στην επιφάνεια. Δεν θα συμφωνήσω με κάποιους για τα σχετικά περί ανωνυμίας διότι οι υπόλοιπο κύριοι των οποίων τα ονόματα αναφέρονται δεν βγήκαν επώνυμα να στηρίξουν τις θέσεις τους .

    Γιατί άραγε?

    Μήπως τα όλα όσα συμβαίνουν είναι αληθινά?

    Μήπως φοβούνται ότι θα βγουν και άλλα στην φόρα για τα όσα έχουν κάνει?

    Ας βγουν επώνυμα και ας απαντήσουν γιατί με την σιωπή τους αποδέχονται όλες τις κατηγορίες .

    Ας κάνουν λοιπόν διάλογο και αν έχουν επιχειρήματα ας τα καταθέσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας !!

    Κατόπιν των όσων διάβασα και με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται νομίζω ότι όλα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν ως στοιχεία προς διερεύνυση τόσο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού , όσο και στο Γραφείο του κ. Ραγκούση .

    Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε περισσότερα στοιχεία για τα τελευταία στοιχεία που έχετε στο παρακάτω e-mail .

    lpapadimos@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχετικά με το τρίτο σχόλιο μου έκανε εντύπωση ότι ο ανώνυμος κύριος (δεύτερος σχολιαστής) απάντησε στον προηγούμενο ερχόμενος σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί του. Δεν γνωρίζω την υπόθεση, αλλά κρίνοντας από το ύφος και τους χαρακτηρισμούς του αντιλαμβάνομαι ότι ο δεύτερος σχολιαστής γνωρίζει τους λόγους που διεξήχθηκαν οι ΕΔΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
    Όμως τα θέματα που θίγει ως βασικά παραπτώματα ( κενά στους αριθμούς πρωτοκόλλου, γιγαντοαφίσες που δεν είδαν αλλά προφανώς αναρτήθηκαν στο παρελθόν) δεν αποτελούν αποδείξεις που επιβεβαιώνουν διαφθορά ή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αλλά "κατασκευάζουν " κατηγορίες στηριζόμενες σε υποθέσεις. Τέτοιου είδους υποθέσεις μπορούν να γίνουν σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο δεν αποτελούν κατηγορίες. Ενώ στην περίπτωση των κριθέντων Διευθυντών, όπως διαβάζω στα καταγγελλόμενα, υφίστανται αποδεδειγμένες σοβαρές παραβάσεις των συγκεκριμμένων υπαλλήλων όπως πλαστά έγγραφα προς ίδιον όφελος και σημαντική ζημία του δημοσίου από παραλήψεις, που είναι αξιόποινες πράξεις και όχι υποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ το kastoriaNO blog γιατί φιλοξενεί όλες τις απόψεις με τρόπο αμερόληπτο και δίκαιο. Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν τόσα για τον κ. Κίρκο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μόνο το συγκεκριμένο Blog δημοσίευσε αλλά και αποτύπωσε την πραγματικότητα με τρόπο πρωτοφανή προς τιμήν του, σε αντίθεση με τα υπολοιπά μέσα μαζικής Επικοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας , τα οποία δεν έκαναν ουδεμία αναφορά στα όσα συνέβησαν.Αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσουμε έτσι αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι το kastoriaNO blog έκανε την διαφορά και βοήθησε να ακουστεί η αλήθεια.

    Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τώρα θα ήθελα και εγώ με την σειρά να πω την άποψή μου :

    Είναι πολύ θλιβερό στις μέρες μας να γίνονται τόσες αδικίες εις βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας . Υπάλληλοι οι οποίοι αγωνίστηκαν χρόνια τώρα για να φτάσουν την Περιφέρεια σε ένα επίπεδο να απαξιώνονται και να ξευτιλίζονται από κάποιους που εμφανίστηκαν με την σημαία της διαφάνειας και είναι περαστικοί απο την Δυτική Μακεδονία ενώ άλλοι να γίνονται ήρωες σε μια βραδιά .
    Μιλάω φυσικά για τον κ. Κίρκο και την ομάδα του ο οποίος μόνος ως περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί .
    Δεν νοιάστηκε ποτέ ούτε για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας ούτε ενδιαφέρθηκε για αυτούς .
    Με τις ενέργειες του , δίχασε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας , δημιούργησε προβλήματα μεταξύ υπαλλήλων της Περιφέρειας , πήγε πίσω το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ( δεν δημοπράτησε , ούτε υλοποίησε ουσιαστικά κανένα έργο ) και αποδιωργάνωσε ολόκληρη την Περιφέρεια.Το μόνο που έκανε είναι συναντήσεις με τους φορείς χωρίς να προσφέρει κάτι και σε αυτούς.Βέβαια έκανε και την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.Μια αναμόρφωση που είχε διάρκεια μιας εβδομάδας. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε .
    Ίσως ειναι και ο μοναδικός Περιφερειάρχης , τόσα χρόνια που κατόρθωσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να παραλύσει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας .
    Τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών τα οποία έχουν και πολιτική προέκταση η οποία σύντομα θα φανεί έπληξαν την εικόνα της Περιφέρειας και είχαν ως αποτέλεσμα για τον ίδιο να εκθέσει τον ευατό του , το κόμμα του και τους ανθρώπους που τον πρότειναν για την συγκεκριμένη θέση.Βέναια όλα αυτά δεν τον ενδιέφεραν διότι η "πολιτική του καριέρα" έχει τελειώσει.
    Ένα είναι σίγουρο πάντως , ότι όταν θα φύγει θα τον ακολουθούν οι τύψεις για τα όσα έκανε , γιατί δεν είναι τυχαίο ότι τόσοι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι δεν ήταν σωστός με κανένα. Επί έξι μήνες ταλαιπώρησε με τις ενέργειες του αρκετό κόσμο και αναλωθηκε σε μικροπολιτικές που δεν οδηγούσαν πουθενά. Οι πρακτικές του εκφράζουν κάτι το παλιό , και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομωνόνται γιατί προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνίες και στους ανθρώπους.
    Μετά λοιπόν τα όσα κατείγγειλαν για τον προσωπό του , το καλύτερο για αυτόν θα ήταν να παραιτηθεί αφήνοντας στην ησυχία τους την Περιφέρεια και τους υπαλλήλους της (εξάλου 2 μήνες του έμειναν δεν χρειάζεται να προσφέρει άλλα), ώστε να επιτελέσουν το έργο τους , ένα έργο που ποτέ ο ίδιος ποτέ δεν τίμησε αλλά ούτε καν μπήκε στο κόπο να ενημερωθεί για αυτό.
    Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να ξανατονίσω ότι η προσφορά του kastoriaNO blog ήταν μοναδική για την ανάδειξη της αλήθειας.

    Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητό blog ,
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μία σημαντική εξέλιξη - απάντηση στις "νόμιμες" όπως έλεγε ο άλλοτε προύχοντας της ΖΕΠ... Πριν λίγες μέρες το διοικητικό πρωτοδικείο δικαίωσε υπάλληλο της Περιφέρειας που μετακινήθηκε από τον πρώην Γ.Γ με "νόμιμη" απόφαση για "υπηρεσιακούς λόγους" και όχι για κομματικούς. Τα γνωστά blog που αμέσως ανέβαζαν ειδήσεις από την περιφέρεια τώρα κατάπιαν τη γλώσσα τους!!!! Γιατί;;;; Μήπως αποκαλύπτεται περίτρανα η χωρίς έλεος πολιτική δίωξη υπαλλήλων επειδή έκανα τη δουλειά τους συνεργαζόμενοι με τον Γ.Γ της προηγούμενης διακυβέρνησης; Δυστυχώς με τέτοιες πρακτικές η Ελλάδα μας μόνο πίσω πάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή