Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πρόεδρος της Υεμένης εναντίον Ομπάμα



Υεμένη: Ο πρόεδρος της χώρας Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, καταφέρεται εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Μπ.Ομπάμα - "Είστε πρόεδρος των ΗΠΑ, ή όλου του κόσμου;"
  1. Ο
    πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, μολονότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατηγορώντας τον ότι θέλει να υπαγορεύσει στις αραβικές χώρες πώς να συμπεριφερθούν.
  2.     "Καθημερινά ακούμε μια δήλωση του προέδρου Ομπάμα: στην Αίγυπτο μην κάνετε αυτό, στην Τυνησία μην κάνετε εκείνο (...) Γιατί ανακατεύεται στο Ομάν; Γιατί ανακατεύεται στην Αίγυπτο; Είστε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ή ο πρόεδρος του κόσμου;", δήλωσε ο πρόεδρος Σάλεχ.
  3.     Ο Σάλεχ, ένας σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της εναντίον της Αλ-Κάιντα, κατηγόρησε εξάλλου "τους αμερικανούς και ευρωπαίους πρεσβευτές ότι υποδαυλίζουν" τις διαδηλώσεις στην Υεμένη.
  4.     Ο ίδιος δήλωσε πως οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο "από την Τύνιδα ως το σουλτανάτο του Ομάν (...) είναι μια θύελλα ενορχηστρωμένη από το Τελ Αβίβ, υπό την επίβλεψη της Ουάσινγκτον".
  5.     "Υπάρχει ένα κέντρο επιχειρήσεων στο Τελ-Αβίβ για να αποσταθεροποιηθεί ο αραβικός κόσμος, το οποίο διευθύνεται από το Λευκό Οίκο", υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος της Υεμένης.
  6.     Ο Σάλεχ δήλωσε πως οι διαμαρτυρίες στην Υεμένη "δεν είναι παρά μια απόπειρα μίμησης" των εξεγέρσεων στις άλλες αραβικές χώρες και διαβεβαίωσε πως "η Υεμένη δεν είναι ούτε η Τυνησία ούτε η Αίγυπτος και ότι ο υεμενιτικός λαός είναι διαφορετικός".
  7.     Το καθεστώς του προέδρου Σάλεχ αμφισβητείται από διαδηλωτές από τα μέσα Ιανουαρίου με διαδηλώσεις στη Σαναά, στην Τάεζ, νότια της πρωτεύουσας, και κυρίως στο Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια αυτού του κινήματος διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου