Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η προστατευτική δράση των ω-3 λιπαρών



Τη μεγάλη σημασία (και αποτελεσματικότητα) των ω-3 λιπαρών οξέων ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα τόνισε ο κ. Δημήτριος Ρίχτερ, τ. προέδρος Ομάδων Εργασίας για τον πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών.
Μια σημαντική κατηγορία των ω-3 λιπαρών οξέων όμως (τα λεγόμενα ιχθυέλαια) δεν μπορεί ο οργανισμός μας να τα συνθέσει και πρέπει να τα λάβουμε με την τροφή. Αυτά περιέχονται σε λιπαρά ψάρια όπως είναι ο κολιός, το σκουμπρί, η τσιπούρα, η σαρδέλα, ο τόνος και ο σολομός, καθώς και στα θαλασσινά.
Η προσθήκη ιχθυελαίων σε μορφή χαπιών έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια και είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση των τριγλυκεριδίων, ατόμων με υπερτριγλυκεριδαιμία. Σήμερα, τόνισε ο κ. Ρίχτερ, κυκλοφορεί φαρμακοτεχνική μορφή με 1 γρ. σε κάθε χάπι που αποτελεί αρκετή ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων για να προστατευθούμε από καρδιακό επεισόδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου