Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στον «αέρα» το νησί


απο το ιστολόγιο Ινφογνώμων πολιτικά

 
 
Πρίν λίγες μέρες το κράτος των Αθηνών πέρασε μια σημαντική δοκιμασία καθώς εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για πάνω απο από πέντε ώρες στο ύψος της Μαλακάσας εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Τα ΜΜΕ με συνεχείς ανταποκρίσεις μετέδιδαν το δράμα των εγκλωβισμένων καθώς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και μόνο εκεί επικρατούσε σφοδρή χιονόπτωση και μόνο εκεί ταλαιπωρήθηκαν Ελληνες Πολίτες.

Η παρακάτω είδηση έρχεται απο το ακριτικό Αγαθονήσι:Η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου κόστισε τη ζωή του 55χρονου ταχυδρόμου στο ακριτικό νησί. Εδώ και λίγες εβδομάδες το Αγαθονήσι έμεινε χωρίς πλοία με αποτέλεσμα να είναι αδύνατες οι μετακινήσεις ακόμη και σε επείγουσες ανάγκες.

Ο 55χρονος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν πρόλαβε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Σαν να μην έφθανε το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, μετά το θάνατο του 55χρονου δεν λειτουργεί το ταχυδρομικό γραφείο του νησιού και οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν πλέον την αλληλογραφία τους.
Τα πλοία “Κάλυμνος” και ¨¶ννα Εξπρές¨ που συνδέουν το Αγαθονήσι με τα υπόλοιπα νησιά μετά τις 13 Φεβρουαρίου ακινητοποιήθηκαν προκειμένου να υποστούν την ετήσια προβλεπόμενη επιθεώρηση.
Η ταυτόχρονη ακινητοποίηση και των δύο πλοίων προκάλεσε όμως το έντονο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.


Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος που ήταν ο μοναδικός υπάλληλος του ταχυδρομικού γραφείου στο Αγαθονήσι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Καθώς όμως δεν υπήρχαν πλοία, η μεταφορά του καθυστερούσε. Όταν η κατάστασή της υγείας του έφθασε σε πολύ σοβαρό σημείο, οι οικείοι του και οι κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν να τον μεταφέρουν με μικρό ιδιωτικό σκάφος στη Σάμο.


Φθάνοντας όμως στη Σάμο, ο άτυχος 55χρονος δεν άντεξε και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η περίπτωση του 55χρονου ταχυδρόμου είναι βέβαια ενδεικτική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι. Σε παρόμοια κατάσταση έχουν βρεθεί στο παρελθόν πολλές φορές οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.


Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, η ελλειψη πλοίων, υπαλλήλου για να λειτουργήσει το ταχυδρομικό γραφείο, αλλά και του απαιτούμενου προσωπικού στο δήμο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Η ΔΕΗ προβαίνει σε διακοπές ρεύματος, αφού οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς για να τους πληρώσουν.


“Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας. Τα δύο πλοία που είχαμε ακινητοποιήθηκαν ταυτόχρονα, χωρίς να αντικατασταθούν. Επίσης, δεν λειτουργεί το ταχυδρομικό γραφείο εδώ και αρκετό καιρό και δεν βλέπουμε να υπάρχει διάθεση ανταπόκρισης στο αίτημά μας για την πρόσληψη υπαλλήλου. Τέλος η λειτουργία του δήμου με μόνο ένα υπάλληλο, είναι αδύνατη λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας που υπάρχει. Εδώ και λίγο καιρό λειτουργώ μόνος μου το δήμο, διεκπεραιώνοντας όλες τις δουλειές, αφού ο υπάλληλος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ασθένειας. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το λουκέτο στο δήμο”, δήλωσε ο κ. Κόττορος.


Στο πρόβλημα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγαθονησίου αναφέρθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε ότι πριν από 10 μέρες δόθηκε λύση με την προσέγγιση του νησιού από το πλοίο “Patmos Star”, τα έξοδα του οποίου θα καλύπτονται από κοινού από το δήμο και την Περιφέρεια. Όσο για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η ΔΕΗ έχει κοινωνική αναλγησία και ότι θα ήταν απαράδεκτο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα, ενώ τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Κόττορος τις τελευταίες μέρες.

http://www.proodos.net/

Οπως αναφέρει ο Σκάι Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση οι κάτοικοι επτά νησιών της Δωδεκανήσου, εξαιτίας οφειλών του δημοσίου σε πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ειδικότερα, το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» που εκτελούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος - Λέρος- Λειψοί - Πάτμος, Αρκοί - Αγαθονήσι και Πυθαγόρειο Σάμου βρίσκεται υπό επισκευή, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «PATMOS STAR» που το αναπληρώνει, δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει τα δρομολόγια εάν το αρμόδιο υπουργείο δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή των οφειλών του. Ο πλοίαρχος, και συνιδιοκτήτης, του πλοίου «PATMOS STAR» Νικόλαος Γρύλης δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ότι τους οφείλονται οι επιδοτήσεις δρομολογίων από τον μήνα Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου