Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Με ελληνική μεσολάβηση διασώθηκαν οι τρεις Ολλανδοί Πεζοναύτες στη Λιβύη - Tους έφερε C-130 της ΠΑ


από το ιστολόγιο DefenceNet


 (Aνανέωση 03.01): Αποστολή εξετελέσθη! Οι τρεις Ολλανδοί βρίσκονται στο ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 Ηρακλής, το οποίο απογειώθηκε στις 02.58 τα ξημερώματα από την Τρίπολη της Λιβύης και αναμένεται στις 06.00 το πρωί να αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος". Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτέλεσαν άψογα όλες τις φάσεις της αποστολής. Μαζί τους βρίσκονται και 15 Έλληνες που είχαν παραμείνει στην Λιβύη.

Η συμφωνία απελευθέρωσης των Ολλανδών από το καθεστώς Καντάφι κλείστηκε στην Αθήνα, μετά από συνάντηση και διαβουλεύσεις που είχε ο απεσταλμένος του Λίβυου ηγέτη Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα, με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε από τον γιο και κατ’ ουσίαν διάδοχο του λιβυκού «θρόνου», τον υιό Καντάφι, Σάιφ Αλ Ισλάμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Με ελληνική παρέμβαση επιτεύχθηκε η απελευθέρωση των τριών Ολλανδών πεζοναυτών, δύο άνδρες μια γυναίκα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη Λιβύη όπου επιχειρούσαν με ένα ελικόπτερο Lynx από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της ΠΑ στο defencenet.gr αυτή την ώρα μεταφορικό αεροσκάφος C-130 προσγειώνεται σε αεροδρόμιο της Λιβύης όπου θα παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πεζοναύτες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως στο αεροσκάφος πρόκειται να επιβιβαστούν και 15 Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν είχε σταθεί δυνατό να αναχωρήσουν από τη Λιβύη με την προηγούμενη επιχείρηση επαναπατρισμού.


Η ελληνική μεσολάβηση γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου υπήρχαν φόβοι ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης θα μπορούσαν να είχαν εκτελέσει και ως κατασκόπους τους τρεις πεζοναύτες προκειμένου να στείλουν ένα «μήνυμα» στη σχεδιαζόμενη από το ΝΑΤΟ επέμβαση.

Η απελευθέρωση κατέστη δυνατή κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας με τα αντίστοιχα υπουργεία της Λιβύης. Για το θέμα είχε ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου