Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ισόβια σε χρήστρια για 12 γραμμάρια ηρωίνης!


απο την Ελευθεροτυπία   27/9/2010



Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε συνεδρίασή του στη μεταβατική του έδρα στη Μυτιλήνη, η 45χρονη Μαριάνθη Πατσελή, γνωστή χρήστρια ναρκωτικών αλλά και από τους πρωτεργάτες κινήσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων.
Κι αυτό παρά τη θετική παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία το δικαστήριο όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση περί τοξικομανίας και την πραγματική κατάσταση της κατηγορουμένης.
Η σύλληψη της Πατσελή ακολούθησε τη σύλληψη δύο άλλων γυναικών γνωστών χρηστριών της Μυτιλήνης πριν από περίπου 15 μήνες, πάνω στις οποίες βρέθηκαν αντίστοιχα 14 και 12 γραμμάρια ηρωίνης. Οι δύο αυτές γυναίκες κατέθεσαν ότι προμηθεύτηκαν τα 26 αυτά γραμμάρια ηρωίνης από την Πατσελή, σύμφωνα δε με τη μία, τα 14 από αυτά τα 26 γραμμάρια τα είχε προμηθευτεί από την Πατσελή έναντι καλλυντικών!
Το δικαστήριο με πρόεδρο τον εφέτη Σάββα Κυριακίδη καταδίκασε την Πατσελή σε ισόβια για την εμπορία αυτών των 12 γραμμαρίων ηρωίνης μη αποδεχόμενο ότι είναι χρήστρια ναρκωτικών. Κάτι που είχε στο παρελθόν γίνει αποδεκτό από ανάλογα δικαστήρια αλλά και με βουλεύματα άλλων δικαστηρίων. Ας σημειωθεί ότι η υποβληθείσα στο δικαστήριο ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ρητά στο δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη είναι χρήστρια ουσιών.
Κατά τη διάρκεια της δίκης υποβλήθηκε αίτηση εξαίρεσης του κ. Κυριακίδη λόγω μεροληπτικής συμπεριφοράς του, ωστόσο η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή απερρίφθη και ο ίδιος δίκασε και επιβεβαίωσε τις προηγούμενες αποφάσεις του, καταδικάζοντας την τοξικομανή να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή!
Στο θέμα παρενέβη χθες ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης σημειώνοντας πως «με ισόβια δεσμά καταδικάστηκε εξαρτημένη χρήστρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου