Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αλβανικό κόμμα Σκοπίων: Αποσύρατε τους προπαγανδιστικούς χάρτες από το Κοινοβούλιο…!

 
Το αλβανικό κόμμα της πΓΔΜ που φέρει την ονομασία «Νέα Δημοκρατία» κάλεσε το Υπουργείο Οικονομίας το οποίο διαχειρίζεται τα του Κοινοβουλίου των Σκοπίων να αποσύρει τους παλαιούς χάρτες της χώρας που παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα, γράφει σήμερα η αλβανόφωνη εφημερίδα 'Λάιμ'. ( Δεν αναφέρονται καν οι περίπου 500 χιλιάδες Αλβανοί της πΓΔΜ).


«Τα μέλη της επιτροπής για τη μετανάστευση, οι πρόσφυγες και ο κόσμος που παραβρέθηκε στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου διχάστηκε από τους χάρτες που είδαν: η πΓΔΜ συνόρευε με την …Γιουγκοσλαβία.


Δεν ήταν μόνον αυτό στο χάρτη εξηγούσε ότι ο πληθυσμός της χώρας ήταν δύο εκατομμύρια και έχουν γλώσσα τη σλαβική και αλφάβητο το κυριλλικό»…, υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Ρουσίτι.


Πρόσθεσε ακόμη ότι οι χάρτες αυτοί που έχουν τυπωθεί για ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, δημιουργούν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πΓΔΜ και κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών που είναι υπεύθυνο, να αποσύρει τους χάρτες και το προπαγανδιστικό υλικό που περιέχουν και διορθώσει τα σφάλματα.


«Φανταστείτε ότι αυτοί οι χάρτες προσφέρονται σε οργανώσεις που θέλουν να πληροφορηθούν για την κατάσταση της χώρας. Είναι σαν διαστρεβλωμένοι καθρέφτες που δεν κάνουν καλό ούτε για τον τουρισμό αλλά ούτε και τη πολιτική της χώρας», δήλωσε ο Ρουσίτι.


Ο Υπουργός Οικονομίας, Φατίρ Μπεσίμι, δήλωσε ότι πληροφορήθηκε πως το Κοινοβούλιο είχε ξεπερασμένους χάρτες. Ζήτησε να αποσυρθούν και οι νέοι θα εκδοθούν από το Υπουργείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου