Συνεχίζεται η -μέσω Πάγκαλου- κυβερνητική επίθεση προς τους δημόσιους υπαλλήλους και ο φασιστικός λαϊκισμός, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες περικοπές και έμμεσες απειλές απολύσεων. Μικρομεσαία επιχειρηματική τάξη και δημόσιου υπάλληλοι, όσοι δηλαδή αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και όσοι έως τώρα είχαν μία οικονομική ασφάλεια απο την εργασία τους, που τους επέτρεπε να μη σκύβουν το κεφάλι, πρέπει να υποταγούν κάτω από την οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια και τον φόβο ώστε τα νεοταξικά σχέδια να περάσουν χωρίς καμία πολιτική και κοινωνική αντίσταση...
Προσφιλής λαϊκίστικη τακτική, χρησιμοποιώντας κάποιες κοινά αποδεκτές αλήθειες (τα "αυτονόητα") να διαστρεβλώνεις κατόπιν την πραγματικότητα εις βάρος του θύματος για να το αποτελειώσεις ανενόχλητος απο την υπόλοιπη κοινωνία με τη μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε". Απολλώνιος
απο την Ελευθεροτυπία 25/9/2010
Σκληρές εκφράσεις για τους δημόσιους υπάλληλους χρησιμο-ποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας την ανάγκη αντικειμενικών διαδικασιών πρόσληψης και ανέλιξης τους. «Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα», είπε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκαλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις του.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, υποστήριξε ότι η "ραχοκοκκαλιά του έθνους" είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ. "Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι", πρόσθεσε. Υποστήριξε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να είναι 200.000 και έχει φτάσει κοντά στο ένα εκατομμύριο μαζί με τις ΔΕΚΟ, εξαιτίας των πελατειακών διορισμών στους οποίος επιδίδονταν οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά έτη. "Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι", είπε.
Όσον αφορά στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη διόγκωση του δημοσίου τομέα, υποστήριξε ότι επέτρεψε την πρόσβαση στο 60% των πολιτών που το 1981 ήταν ακόμη αποκλεισμένο λόγω "κοινωνικών φρονημάτων". Πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ".
Ο Θοδ. Πάγκαλος πρότεινε να θεσπιστεί ο αποκλεισμός των κομματικών στελεχών και των πολιτευτών από το Δημόσιο, καθώς και την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την κατάργηση του σταυρού προτίμησης, ώστε να μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις βουλευτών και ψηφοφόρων.
Όσον αφορά στην περαίωση, σημείωσε ότι είναι μια λύση που δεν παραδέχεται, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να την επιλέξει επειδή η εναλλακτική θα προσέφερε λιγότερα έσοδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου